Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 30. 10:00, kedd | Életmód
Forrás: Fit For You

Használd a tested a gépek helyett - TRX edzés

Használd a tested a gépek helyett - TRX edzés

Tavaly mutatkozott be hazánkban egy új tréning eszköz, amely mindenféle edzettségi szintű, korú, nemű, fogyni, és erősödni vágyó embernek bátran ajánlható.

A TRX® Suspension Trainer® -t az amerikai haditengerészetnél fejlesztették ki, abból a célból, hogy legyenek bárhol is a katonák (kikötőkben, raktárakban, hajókon, tengeralattjárók belsejében), mindig lehetőségük legyen az edzésre, és csúcsformában tarthassák magukat. Először a katonaságon tesztelték, majd később az amerikai fitness szakemberek kedvenc eszközévé vált. Az eszköz Európában a Rimini Wellness Festival 2009 rendezvényen debütált, azt követően pedig Pozsonyi Zsolt személyi edző és TRX suspension trainer közvetítésével érkezett meg hozzánk Magyarországra.
 


A TRX® Suspension Trainer® egy hordozható funkcionális tréning eszköz, amellyel mindenféle edzettségi szintű, korosztályú, és nemű vendég edzhető. Sokoldalúsága abban rejlik, hogy egyszerre fejleszthető vele az erő, az állóképesség, valamint a hajlékonyság is. Vagyis, miközben erősítünk, a gyakorlatok magasabb intenzitása miatt a pulzusunk is magasabb zónában tartózkodik, ezáltal az izmaink formálódása mellett a szív- és keringési rendszerünk is fejlődik. Ez rendkívül sok időt spórol meg nekünk, mivel nem kell külön kardio, és erőedzéseket végeznünk. (A legtöbb kondi géppel ugyan szépen fejleszthetjük az izmainkat, viszont a pulzusunk nem emelkedik abba a zónába, ahol az állóképességünk javítása érdekében arra szükségünk lenne; arról már nem is beszélve, hogy TRX a gépekkel szemben természetes mozgást tesz lehetővé.)
 



Az edzőterembe járók nagy százaléka egyszerre szeretne fogyni és izmosodni, amire ez az eszköz végre megoldást kínál.
Másik nagy előnye, hogy a vele való edzés során nem elkülönülten dolgoznak az izomcsoportok, hanem a teljes test munkát végez. A cél, hogy minél több izom bekapcsolódjon a gyakorlatok végrehajtásába. Szinte nincs is olyan feladat, amely során tétlenül maradnának a mindennapi élethez is elengedhetetlenül fontos törzsizmok (core). Az edzés során a gravitációt kell leküzdenünk a testünk segítségével. Ez az eszközt használok egyik mottója is: „My body vs Gravity” :-)
 
Ezenkívül a TRX pozitívuma még, hogy rendkívül mobil eszköz, vagyis bárhová magunkkal tudjuk vinni és akár egy teremben a bordásfalra vagy keretre, akár a szabadban egy focikapura vagy egy fára felfüggesztve máris dolgozhatunk vele. A TRX-szel végezhető gyakorlatok száma végtelen, számos variáció létezik, a felhasználók fantáziájától függően.
 

 „Használd a tested a gépek helyett!”

 

További részletekért látogass el weboldalunkra: www.fitforyou.hu

Címkék: Fit For You

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.