Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 09. 17:09, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Háromtonnás ecuadori kokainszállítmányt foglaltak le Lengyelországban

Háromtonnás ecuadori kokainszállítmányt foglaltak le Lengyelországban

Háromtonnás, közel 233 milliárd forintnak megfelelő feketepiaci értékű, Ecuadorból Németországon keresztül érkező kokainszállítmányt foglaltak le Lengyelországban

- közölte keddi sajtóértekezletén Mateusz Morawiecki kormányfő. A lengyel központi nyomozó hivatal (CBS) és a határőrség által végrehajtott akció során lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke 3 milliárd zloty (232,8 milliárd forint) - mondta el Morawiecki. Közlése szerint a kokain korábban Hamburg kikötőjébe érkezett, ott azonban a helyi hatóságok nem fedezték fel.

A drogot feltehetőleg nemcsak Lengyelországban terjesztették volna, hanem a skandináv feketepiacra is szánták, és egy része visszakerülhetett volna Németországba - tette hozzá a kormányfő.

A sajtóértekezleten szintén felszólaló lengyel belügyminiszter, Mariusz Kaminski az akciót az eddig legnagyobb drogellenes sikernek minősítette a lengyel rendőrség történetében.

Kaminski felidézte: tavaly decemberben a lengyel hatóságok a tengeri úton Kolumbiából érkező, közel kéttonnás kokainszállítmányt tartóztattak fel, idén márciusban pedig több mint negyed tonna tiszta heroint foglaltak le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt