Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Május 26. 09:07, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Háromszor követett el erőszakos bűncselekményt, életfogytiglant kapott

Háromszor követett el erőszakos bűncselekményt, életfogytiglant kapott

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi ollóval támadta meg áldozatát.

Az ítélet szerint a férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgva ment be oda. Egy idősebb lakó felszólította a távozásra, s testével elzárta a lépcsőfeljáró felé vezető utat. A férfi azonban nem hátrált és dulakodás alakult ki közöttük. Ennek során a támadó megfenyegette, többször megütötte, valamint egy 8 cm pengehosszúságú ollóval megszúrta a lakót. A családtagok a dulakodás zaját meghallották, a helyszínre siettek, sikoltozni kezdtek, mire a támadó elmenekült.

A bántalmazás következtében az áldozat mellkasát két szúrás érte, melyek vetületében életfontosságú szervek voltak. Ezek sérülése életveszélyes állapotot eredményezhet, ami időben érkező orvosi segítség nélkül halálhoz vezethet. A sérülések tényleges gyógytartama 8 napon belüli volt, a súlyosabb következmény csak a szerencsének és a megtámadott eredményes védekezésének volt köszönhető.

A Győri Törvényszék a férfit emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A terhelt cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel ilyen jellegű bűncselekmény miatt 2018 novemberében és 2020 szeptemberében is már elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása vele szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során