Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 06. 14:09, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Három sör után már behajtja a kárt a biztosító

Három sör után már behajtja a kárt a biztosító

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) alapján a biztosító csak a kárt okozó vezető 0,8 ezrelékes véralkoholszintjéig vállalja a kockázatot – közölte a genertel.hu internetes biztosító.

A biztosító 0,8 ezrelék felett is kifizeti a kárt, de utólag behajtja azt a károkozón. Igaz, a kgfb-törvény alapján csak másfél millió forintig hajthatja be az általa kifizetett kárt az ittasan karambolozó autóson. A casco biztosításnál – amely a saját kocsiban keletkezett kárt fedezi – más a helyzet: 0,8 ezrelék alkoholszint felett nem fizet a biztosító. Ezt minden ilyen társaság kiköti a szerződésében.

A problémát a húsvéti ünnepek vetik fel. A genertel.hu anyacége, a Generali Biztosító közleményében felidézte a tavaly húsvéti baleseti adatokat. Eszerint 200 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, a szigorított rendőri ellenőrzés miatt pedig közel 500-an akadtak fenn a szondarostán.

Általános megközelítésben egy 75 kilós férfinál 4, egy 65 kilós nőnél 3 pohár – nem korsó – sörnek megfelelő mennyiségű alkohol elfogyasztása juttat a 0,8 ezrelékes, autóvezetés esetén már nem szabálysértést, hanem bűncselekményt jelentő szintre.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:09, kedd | Kék hírek

Fókuszban a gyorshajtók

A gyorshajtás még mindig vezető baleseti ok. A ROADPOL akció ennek visszaszorítását célozza meg.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.