Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Október 20. 15:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Három évet kapott a baltás támadó

Három évet kapott a baltás támadó

Jogerős ítéletet hoztak annak az 55 éves ceglédi férfinek az ügyében, aki 2 évvel ezelőtt kisbaltával támadt rá az őt igazoltató rendőrökre.

Gyarmati Jánost tegnap jogerősen három év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla.

A táblabíróság enyhítette az első fokon hozott ötéves börtönbüntetést, mert indoklása szerint nem volt bizonyítható az emberölés előkészülete, ezért a tényállást magánlaksértésre változtatta. A másodfokú bíróság ugyanakkor helybenhagyta az elsőfokú ítélet indoklásának azt a részét, amely szerint Gyarmati János hivatalos személy elleni erőszak és kétrendbeli testi sértés bűntettét követte el.

A vádirat szerint a férfi nem tudta feldolgozni, hogy házassága felbomlott, féltékenykedett volt feleségére, akit különköltözésük ellenére is rendszeresen hívogatott, többször megöléssel fenyegette. A férfi 2009 júliusában egyik este magához vett egy kisbaltát és volt neje udvarába osont, ám a házban tartózkodó nő észrevette és segítséget kért a rendőrségtől. A férfi ezalatt bement a kamrába, majd a kiérkező két rendőrre támadt, és csak két másik járőr segítségével tudták megfékezni.

Gyarmati János az utolsó szó jogán elmondta: megbánta, hogy a rendőrökre támadt, és tagadta, hogy meg akarta volna ölni volt feleségét. A bíróság indoklása szerint nem történt előkészület emberölésre, hiszen a férfi ki sem csomagolta a kisbaltát. Azzal azonban, hogy volt felesége kamrájába ment, magánlaksértést követett el.

Az ítélet enyhítésénél figyelembe vették az 55 éves férfi büntetlen előéletét és korát is. A másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítélet azon részét, amely alapján a férfit öt évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

hír forrása: hvg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció