Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 11. 12:28, vasárnap | Helyi
Forrás: infoCegléd

Happy birthday Chuck!

Happy birthday Chuck!

Chuck Norris tegnap ünnepelte születésnapját.

Nincs olyan ember, aki ne ismerne legalább egy Chuck Norris-os viccet, azonban tudjuk e, ki is ő valójában?

Chuck Norris az Oklahoma állambeli Ryanben született egy három gyerekes családban.

Norris nagyon büszke amerikai őslakos örökségére, gyakran hivatkozik őseire sikeres sorozatában, a Walker, a texasi kopóban. Gyerekkorát nyomasztónak írja le. Nem volt sportos, hanem félénk, tanulmányi átlaga pedig csak közepes. A többi gyerek gyakran gúnyolódott rajta származása miatt – Chuck arra vágyott, hogy jól elverje őket, s talán ez vitte sorsát a harcművészet felé.



1958-ban Norris csatlakozott az Egyesült Államok Légierejéhez mint katonai rendész, és az Osani Légibázisra küldték Dél-Koreába. Itt kapta a Chuck becenevet, és tangszudóedzésekre kezdett járni. Később fekete övet szerzett tangszudóban, taekwondóban és Shito-Ryu karatéban, valamint brazil Jiu-Jitsuban. Megalapította a Chun Kuk Dot (Egyetemes út) és az Egyesült Harcművészetek Szövetségét (UFAF). Harcművészeti tudását később versenyeken kamatoztatta.
Chuck-nak két fia született egykori középiskolás szerelmétől, Diane Holecheket-től, akitől 30 év házasság után vált el.

Filmes karrierje 1972-ben indult el a Sárkány visszatér című filmmel, mely után egyenes út vezetett további sikereihez. Ezt követően olyan kultusz filmekben szerepelt, mint „Országúti bunyós”, a „Magányos farkas”, a „Karate kölyök” , vagy a Delta kommandó. Az örökifjú hős a vászonról átnyergelt a sorozatokra, legismertebb szerepében texasi kopóként láthatta a közönség.

A ’80-as évek nagy akciósztárja ma már inkább csak a róla szóló, s az internetet elözönlő vicceiről híres, de Chuck Norris kétségtelenül egy olyan sztár, kinek neve továbbra sem merül feledésbe. Az idő vasfoga egyedül Chuck Norris-ba törik bele, mint ahogy azt az alábbi példán is láthatjuk, nem sokat változott az elmúlt évtizedekben.


Chuck Norris tegnap töltötte 72. életévét, s ezúton kívánunk neki még nagyon sok forgórúgásokkal teli évet!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció