Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. November 13. 15:51, szerda | Helyi

Hangos bemutató

Hangos bemutató

Hangszerbemutató a Táncsicsban

Nyüzsgő tömeg fogadta a Táncsics Mihály Általános Iskola tanulóit, akik suliváró programsorozatuk részeként zenés hangszerbemutatóval várták a város nagycsoportos óvodásait. Az aprócska vendégsereget Rimóczi Gábor, az iskola igazgatója köszöntötte, aki örömmel nyugtázta milyen sokan elfogadták az iskola meghívását.


A két napos bemutató során az iskola ének-zene tagozatos tanulói egy-egy rövid előadással kedveskedtek a népes közönségnek, akiket közös énekléssel vontak be a műsorba. A rendezvény célja, hogy az iskolaválasztás előtt álló óvodásokkal megismertessék a különféle hangszereket, megszerettessék a zenét és felfedezzék az ének-zenében rejlő lehetőségeket.


A Táncsics Mihály Általános Iskolában hiszik és vallják, hogy a zene olyan képességeket, készségeket képes a gyermekekből a felszínre hozni játékos formában, melyek nemcsak más tantárgyak tanulását, hanem az élet egyéb területein való helytállást is segítik.


Az iskola 2014/2015-ös tanévében az ének-zene tagozatra jelentkezők magasabb óraszámban, heti öt órában tanulják az ének-zenét a Kodály-módszer alkalmazásával. Az órákon megtanulnak furulyázni is, tanulásukat néptánc foglalkozások segítik.


A kicsik nagyon élvezék a vidám délelőtti programotl, amiről aprócska ajándékkal távoztak.

fotó: Kisfaludi István
További képek a KÉPGALÉRIÁBAN!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására