Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2015. Június 09. 11:44, kedd | Helyi

Hamarosan vágtázunk

Hamarosan vágtázunk

Laska és Vágta ajánló

Idén nyolcadszor rendezi meg Cegléd Város Önkormányzata a Bor és Laska Fesztivált, mely immáron harmadik alkalommal egészül ki a Ceglédi Vágtával, a Nemzeti Vágta előfutamával. A helyszín változatlan, a rendezvénynek ez évben is a Ceglédi Gyógy- és Termálfürdő előtti terület ad helyet.

A Laska Fesztivál programjainak sorát egy erős pénteki zenei kínálattal kezdjük. 17.00 órakor a Relevé Tánciskola fellépése(műsora után) után, Pest megyében először nálunk lép fel a WellHello együttes (Fluor Tomi és Diaz) élő nagy koncerttel. A kisszínpadon kora este az Utcazene Fesztiválon közkedvelt Good Company húzza a talpalávalót.

Őket követi Hip-hop Allstars formáció keretében több fiatalok által kedvelt rapper, akik előkészítik a közönséget a friss Fonogram-díjas pécsi együttesnek, a Halott Pénznek, akiket már nagyon vár a ceglédi rajongótáboruk. Az estét a környék népszerű lemezlovasa DJ MAD diszkója zárja. A szombati nap hagyományosan a laskafőző versennyel indul, melyre nagy szeretettel várunk még június 12-ig csapatokat, baráti társaságokat. A kategóriáink változatlanok, laska leves, lebbencs és egyéb kategória.

Az idei zsűri elnöke Buday Péter sztár chéf (Majd a Buday). Idei évben a város laskáját hosszú idő után ismét a város előljárói főzik és kínálják a kilátogatóknak. Nem maradhat el a hagyományos laska tál sem, melyek idén egy ceglédi fazekas műhelyéből kerülnek ki. Velünk főz a Hotel Aquarell, aki jótékonysági akciót hirdet idén is, a ceglédi Állatmenhellyel és Terecskei Ritával együtt forgatja a fakanalat s az eladott laska bevételével a menhely munkáját támogatja. Főzőversennyel párhuzamosan idén is megrendezzük a fogathajtó versenyt, melynek zsűri elnöke Fülöp Sándor többszörös Európa és Világbajnok négyesfogathatjó, a verseny házigazdája pedig Lövei Sándor. A versenyt színesíti majd Fríz fogathajtás, valamint a Füle Lovastanya csíkós bemutatója és karüsszele is.

A délelőtt folyamán helyi és környékbeli tánccsoportok bemutatói váltják egymást a színpadon. Majd a jó hangulatról a Marching Jazz Band gondoskodik, akik a főzők közül vonulnak fel a színpadra és adnak ragtime koncertet. A főzőverseny eredményhirdetése kb. 14.00 órakor várható ahol egyúttal a Város Bora díjait is kiosztjuk. 2015-ben Város Bora címet Kökény Családi Pincészet Fisher Parti Rozéja és Molnár Sándor Cserszegi Fűszerese kapott.

Kora délután a The Bits Beatles emlékzenekar ad fergeteges koncertet. Őket követi a kisszínpadon a L’amour zenekar, majd a nagyszínpadra a Cseh Tamás program keretében két fiatal feltörekvő zenekart hoz el hozzánk a Zanzibar együttes. A Rekless Roses együttest, akik Guns’n Roses feldolgozás zenekar és a Pre Load zenekart, akik pedig Metalica Tribute Band. Őket követi a hosszú idő után újra itthon koncertező Zanzibar. Az estét az idén 20 éves Ganxsta Zollee és a Kartell zenekar teszi zúzóssá, utánuk pedig egy igazi hamisítatlan rezesbanda zárja az éjszakát: a Guca Partizans Band.

Vasárnap a III. Ceglédi Vágta veszi kezdetét, mely idén kibővül a Kis Huszár Vágtával, melyen 16 év alatti ifjú lovasok mérhetik össze tudásukat. A programban lesz idén is díjugratás, kaszkadőr- és egyéb ügyességi bemutatók. Idén városunkat Kövesdy István képviseli, de lesz induló Nyársapát, Ceglédbercel, Nagykőrös, Felcsút, Tiszaalpár, Gyál, Kecskemét és Mezőtúr színeiben is.

A döntő után a rendezvényt várhatóan 18.00 órakor Zoltán Erika élőkoncertje zárja, akivel egy éve már együtt zenél a ceglédi Gríz zenekar. Természetesen a három napban lesz bor és pálinka sziget, vurstli, míves portékák vására, helyi termelői piac, kitelepül hozzánk a Cegléd Rádió is, de találkozhatunk kovács,- nyerges- és szíjjgyártó mesterrel és műhelyével is.

A kilátogatókat ingyenes buszjárat szállítja ki a helyszínre, mely menetrend alkalmazkodik a meghirdetett koncertek időpontjához. Szeretettel várjuk Önöket, köszöntsük együtt a ceglédi nyarat!

Détári-Lukács Ágnes
rendezvényszervező

- fotó: Balga Gábor -

További információk:

www.laskafesztival.cegled.hu | facebook.com/CeglediVagtaHirek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására