Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Október 30. 18:27, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Halottak napja - A vonatok is más menetrend szerint közlekednek

Halottak napja - A vonatok is más menetrend szerint közlekednek

Mindenszentek és halottak napja miatt az utasforgalomhoz igazodva a vasúti menetrend is megváltozik a hét végén - tájékoztatta a MÁV-Start szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint csütörtökön a pénteki, míg november 1-jén, pénteken, mindenszentek napján szombati menetrend szerint közlekednek a vonatok. Szombaton, halottak napján az ünnepnapi, vasárnap pedig a vasárnapi menetrend lesz érvényben.
A MÁV közölte: az ünnepnapon és az azt követő hétvégén a megszokottnál többen szoktak utazni, ezért a vasúttársaság a kényelmesebb utazás és a komfortosabb jegyvásárlás miatt az utasoknak azt javasolja, hogy a menetjegyeket váltsák meg elővételben vagy az interneten, ajánlják továbbá az otthoni menetjegynyomtatás igénybevételét.
A módosított közlekedési rendről a www.mav-start.hu honlapon található menetrendi keresőben és a MÁVDIREKT helyi tarifával hívhatóvonalán, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon is lehet tájékozódni - olvasható a közleményben.
A hét végén mindenszentek és halottak napja miatt változik a fővárosi közösségi közlekedés menetrendje is. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járatát sűríti és újakat is indít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk