Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Július 25. 08:04, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Halálos balesetet okozott a fiatal nő

Halálos balesetet okozott a fiatal nő

Nem biztosított elsőbbséget egy motorosnak az a 25 éves nő, akivel szemben most fejezték be a vizsgálatot a szentendrei rendőrök. Teljes védőfelszerelése sem mentette meg a férfi életét, belehalt az ütközésbe.

2021. július 22-én délután a 11112-es úton, Szentendre térségében történt a végzetes közlekedési baleset. Egy jármű kezdett balra kanyarodni, amikor a szabályosan érkező motoros az oldalába csapódott. A 43 éves, budapesti férfi az ütközéskor az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett és a helyszínen meghalt – közölte a rendőrség.

A kocsit vezető nő nem sérült meg, később halálos közúti baleset okozásának vétségével gyanúsították meg. A gyanúsítás ellen nem tett panaszt, ám vitatta felelősségét. Állítása szerint kanyarodása előtt nem látta, csak közben hallotta meg a motor hangját és a fékcsikorgást. Hozzátette: szerinte a motoros túl gyorsan hajtott.
Az igazságügyi közúti közlekedésbiztonsági műszaki szakértő részletes taglalta írásos véleményében, hogyan és milyen körülmények között lehetett volna elkerülni a balesetet. Szerinte, ha az autóvezető a kanyarodás megkezdése előtt észleli a motorost a jól belátható útszakaszon, akkor a tragédia nagy valószínűséggel nem következett volna be. Ám a kanyarodás megkezdése után már esélytelen volt elkerülni az ütközést. A szakértő azt is megállapította, a motornak nem volt műszaki hibája, vezetője a megengedett határon belül, 85-90 kilométeres sebességgel közlekedett. A baleset modellezése alapján a kocsi Pilisszentlászló felől haladt a 11112-es úton, a skanzenhez tartozó kapuhoz akart balra kanyarodni. Lassított, majd megkezdte a manővert. A terelővonalon áthajtva vette észre az egyenesen közeledő motorost, ezért gáz adott, miközben a motoros 16 méteres féknyomot égetett az aszfaltba – az ütközés után felborult és meghalt. A szakértő szerint, ha a kocsivezető nő az érkező motorost időben észleli és a kanyarodást elhalasztja, a balesetet elkerülhette volna, míg a motoros még vészfékezéssel sem védhette volna ki a becsapódást – részletezte a rendőrség.

A 25 éves nő hét évvel ezelőtt szerezte meg jogosítványát, magát rutinos és körültekintő sofőrnek tartotta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nő ellen halálos közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:09, kedd | Kék hírek

Fókuszban a gyorshajtók

A gyorshajtás még mindig vezető baleseti ok. A ROADPOL akció ennek visszaszorítását célozza meg.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.