Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 06. 14:09, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Hajléktalan férfit raboltak ki a Gubody Parkban

Hajléktalan férfit raboltak ki a Gubody Parkban

Az elmúlt héten nem mondható el, hogy kedvezően alakult a bűnügyi helyzet, ugyanis növekedést láthatunk. Továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények teszik ki az elkövetések jelentős részét.

Megfigyelhető, hogy eddig az alkalmi lopások voltak túlsúlyban, ez az arány a múlt héten megfordult, a dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások szaporodtak meg. Meg kell jegyezni, hogy a lakatlan házak, épülő házak gyakori célpontok, próbálják ezek őrzését, biztonságosságát növelni, erre figyelni.

Tendencia volt a múlt héten a házbetörés, valamint méginkább a lakáshoz tartozó melléképületek, garázsok feltörése, ill. onnan különböző nem feltétlenül nagy értékű tárgyal elvitele. Jellemző volt az, hogy az eltulajdonított tárgyak jó része vas, ill. színesfém volt.

A magas bűncselekményszám ellenére az elkövetők magas arányban rendőrkézre kerültek.

A múlt héten 2 kiemelt bűncselekmény miatt kezdeményeztünk eljárást, 1 rablás és 1 gépkocsi lopás miatt .

A rablás Cegléden a Gubody parkban történt, amikor egy 8-10 főből álló fiatal társaság kötött bele az esti órákban a parkban tartózkodó hajléktalan személybe, majd négyen közülük ütlegelni, rugdosni kezdték a férfit, majd miután a földre került zsebéből 1.500.-Ft-ot és a sapkáját kivették, majd azzal a helyszínről távoztak. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

Cegléden a Szövetség utcában parkoló 150.000.-Ft értékű régi gépkocsit loptak el, az elkövető felderítése folyamatban van.

Úgy gondolom a tapasztalatok alapján, hogy a szülők sokszor nem tudják, hogy fiatalkorú, ill. fiatal felnőtt gyermekeik mivel töltik az idejüket, amikor nem otthon tartózkodnak, mit engednek meg maguknak az utcán, a közösség ereje mit hoz ki belőlük, azt hiszem valamivel több ellenőzés, és a legfontosabb - a folyamatos őszinte kapcsolat - sokat tehetne a helyes viselkedés elérése szempontjából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció