Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Március 06. 13:27, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Hackertámadások bénították meg cseh nagybankok szervereit

Hackertámadások bénították meg cseh nagybankok szervereit

Széleskörű hackertámadás érte szerdán délelőtt a legnagyobb cseh kereskedelmi bankok, a jegybank és a prágai tőzsde internetes szervereit.

A pénzintézetek egybehangzóan azt állítják, hogy az ügyfelek számlái és adatai nem voltak veszélyben.
A nyilvánosságra hozott információkból kitűnik, hogy a pénzintézetek portáljaira délelőtt kilenc óra után olyan nagyszámú hívás, kérés érkezett, hogy azok egy időre lebénultak, lefagytak és gyakorlatilag hozzáférhetetlenek, használhatatlanok voltak.
"Szolgáltatásaink kiesését külső támadás okozta, amely nemcsak a Ceská Sporitelnát érintette. A bank belső rendszerei nem sérültek meg, az ügyfelek számlái és adatai nem voltak veszélyeztetve" - közölte Marek Psenicny, a Ceská Sporitelna szóvivője.
"Ügyfeleink adatai nem kerültek ki" - jelentette be Monika Klucová, a Komercní Banka szóvivője.
Hasonlóan nyilatkozott a Raiffeisenbank képviselője is. A kisebb csehországi bankokat - például az UniCreditBankot - a támadás egyelőre nem érintette.
Hasonló hackertámadás érte hétfőn és kedden a csehországi hírportálokat is, amelyek szolgáltatásait megszakították. Helyi megfigyelők szerint a mostani hackertámadás méretének nincs előzménye Csehországban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).