Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Február 15. 07:51, szerda | Sport
Forrás: mno.hu - Fotó: Székelyhidi Balázs

Ha nyer, legközelebb itthon gálázhat

Ha nyer, legközelebb itthon gálázhat

Április 21-én Schwerinben komoly profi ökölvívógálára kerül sor, Waldemar Kluch, az Universum Box Promotion tulajdonosa elmondta, a klub legjobbjai ringbe lépnek majd.

Így tesz Balzsay Károly és Dimitri Sartison, méghozzá egymás ellen, a WBA szervezet nagyközépsúlyú magyar világbajnoka szerdán már Zakopanéba utazik edzőtáborozni.

Múlt héten már egymás kezébe csaptak a felek, kedden délután pedig budapesti sajtótájékoztatón vázolta elképzeléseit az április 21-ei vb-címvédő mérkőzéssel kapcsolatban Balzsay Károly. Mint mondta, Waldemar Kluch klubtulajdonos olyan fényesre festette a jövőt, hogy könnyen és elégedetten egyeztek meg egymással.

„Megújult maga az Universum és az edzőterme is, amelyben most készülök majd először. Ám először jön a zakopanei edzőtábor, ahová holnap indulok, Sebastian Zbik barátommal készülök majd együtt, mint a régi szép időkben, neki egy héttel előttem Felix Sturm ellen lesz meccse” – mondta Balzsay.

Waldemar Kluch érdeklődésünkre úgy fogalmazott, ha a magyar bunyós megvédi címét, itt rendezné a következő derbijét valamikor a nyáron. „Én annak a híve vagyok, hogy a bunyósaim sokszor bokszoljanak, ennek akarom megteremteni a feltételeit. Károlyt külön is kedvelem, hiszen amióta én vagyok a tulajdonos, ő az első világbajnokom. Ha Schwerinben megvédi a címét, a labdarúgó-Európa-bajnokság és az olimpia között, valamikor júliusban Budapesten rendeznénk neki egy meccset.”

Információnk szerint ennél valószínűbb ugyan egy őszi, veszprémi fellépés, de bármelyik megvalósulása kész ajándék. Balzsay amúgy is az egész magyar hivatásos ökölvívás nevében fejezte ki köszönetét a felfokozott érdeklődésért. Kérdésünkre elmondta, korábban kétszer találkozott Sartisonnal: „Tizenöt évvel ezelőtti, junior korcsoportos amatőr meccsekből nem szabad kiindulni, mindenesetre a birminghami korosztályos Eb-n és egy budapesti csapattalálkozón is az én kezemet emelték a magasba. Ettől függetlenül Sartison egészen biztosan kőkemény ellenfél lesz.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.