Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Augusztus 25. 15:06, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Gyorsan elkészíthető házi fagyik a forró napokra

Gyorsan elkészíthető házi fagyik a forró napokra

A fagylalt tagadhatatlanul a nyár legnagyobb slágere. A hűsítő, édes nyalánkság megvásárolható cukrászdákban, fagylaltozókban, valamint az összes hazai nagyáruházban.

Sajnos azonban gyakran előfordul, hogy ezek a fagyik több adalékanyagot tartalmaznak és mesterséges színezőanyagot tartalmaznak, mint természetes összetevőt. Jó hír, hogy a fagylalt akár házilag is elkészíthető, fagylaltgép vagy bármilyen különleges eszköz használata nélkül, egészséges és természetes összetevőkből.

Házi fagyi természetes alapanyagokból

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a fagyit, hiszen a nagy hőségben nincs is ennél kellemesebb hűsítő. Az üzletekben, cukrászdákban és fagylaltozókban rengeteg fajta fagylalt és jégkrém közül válogathatunk, ám ezeknek sajnos sokszor nem ismerjük az összetevőit, nem tudjuk, milyen adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek esetlegesen komoly gyomorbántalmi és emésztési panaszokat is okozhatnak sokak számára, köztük a laktózmentes táplálkozás követők számára is. Ma már szerencsére egyre többen készítenek otthon házi fagyit, amelynek az elkészítése egyáltalán nem kell, hogy bonyolult legyen. Néhány egyszerű, bárhol beszerezhető alapanyagból igazi házi fagylaltkölteményeket varázsolhatunk.

A házi fagyi gép nélkül elkészíthető változatához nincs szükség egzotikus alapanyagokra. Minden alapanyagot megtalálunk hozzá a hazai hipermarketekben, szupermarketekben és népszerű áruházakban. A megfelelő alapanyagok kiválasztásában segítségünkre lehet a Kaufino.com akciós újságokat összegyűjtő portál, amelynek segítségével könnyen megtaláljuk a legjobb akciós ajánlatokat. A Kaufino.com portálon megtaláljuk az aktuális Lidl akciókat vagy Spar akciókat, amelyek keretén belül rengeteg kedvezményes árú élelmiszert vásárolhatunk: szezonális gyümölcsöket, minőségi tejtermékeket, laktózmentesek tejtermékeket vagy akár növényi tejitalokat is. Ezek pedig akár a házi fagyink alapját is képezhetik.

Villámgyors vegán fagyi

Korunkban sajnos egyre több ember küszködik különböző ételintoleranciákkal, amelyek közül a laktózérzékenység az egyik leggyakoribb. Nekik bizony sokszor nagy fejtörést okozhat, milyen fagylaltot válasszanak. Jó hír számukra, hogy az egyik leghétköznapibb alapanyagból, a banánból, csodás vegán fagyi készíthető, amely a laktózmentes táplálkozásba is tökéletesen beilleszthető. Természetesen a házi vegán fagyi gép nélkül készül, s olyan egyszerű az elkészítése, hogy valójában fagylalt receptnek sem nevezhető.

A vegán házi fagyihoz nincs másra szükség, mint érett banánra. A vegán fagylalt ekészítéséhez 2-3 érett banánt szükséges először is felkarikázni, majd berakni a mélyhűtőbe 3-4 órára egy műanyag dobozba, méghozzá úgy, hogy a banánszeletek minél kisebb felületen érintkezzenek egymással. A fagyasztást követően a banán karikákat elegendő csupán késes robotgépben simára keverni néhány evőkanálnyi mandulatej vagy más egyéb növényi tejitallal. A cukormentes, laktózmentes, tojásmentes vegán banánfagyi fogyasztható azonnal vagy akár a mélyhűtőben is tárolható. Ennél egyszerűbb fagylalt receptet keresve sem találni. Az alap fagylalt receptet kiegészíthetjük bogyós gyümölcsökkel, őszibarackkal, szilvával vagy bármilyen más gyümölccsel, emellett adhatunk hozzá csokoládét vagy akár mogyoróvajjal is gazdagíthatjuk.

A Kaufino.com akciós újságaiban mindent megtalálunk, ami a vegán fagyihoz szükséges, ráadásul kedvezményes áron. A laktózmentes táplálkozásba tökéletesen beilleszthető mindenmentes fagyihoz szükséges alapanyagokat, sőt akár a jégkrém formákat is megtaláljuk az aktuális Tesco vagy Lidl akciókat lapozgatva, így nem csupán egészséges, hanem egyben olcsó fagylaltot készíthetünk, amelyet bűntudat nélkül fogyaszthatunk.

Tejszínes házi fagyi gép nélkül

Ha fagylaltról van szó, akkor természetesen nem maradhat ki az igazi, tejszínnel készült változat sem, amely a hagyományos főzött tojás alapú fagylalttól eltérően mindössze két összetevőből áll: tejszínből és sűrített tejből. A tejszínes házi fagyi elkészítése rendkívül egyszerű, maga a munkafolyamat maximum 5-10 percet vesz igénybe.

Arra érdemes ügyelni, hogy olyan tejszínt válasszuk, amelynek magas a zsírtartalma, lehetőleg 33%-os vagy a feletti zsírtartalmú tejszínnel dolgozzunk, valamint a sűrített tej esetében mindenképpen a cukrozott változatot válasszuk a tökéletes eredmény érdekében. Az éppen aktuális Spar vagy Lidl akciók keretén belül ezeket az alapanyagokat mind kedvezményes áron vásárolhatjuk meg, így ha szűkös a költségkeret, de a jó minőségű élelmiszerről nem szeretnénk lemondani, érdemes rendszeresen látogatnunk a Kaufino.com weboldalt, ahol megtaláljuk a legnépszerűbb hazai áruházak online lapozható akciós újságait és kedvezményes kínálatát.

A másik fontos tényező a házi fagyi készítésénél a hőmérséklet: kulcsfontosságú, hogy mindkét alapanyag hideg legyen, így tudunk belőlük krémes, habos jégkrémet készíteni. A tejszínes házi fagylalt receptje rendkívül egyszerű: 400 ml cukrozott sűrített tej, illetve 450 ml jéghideg habtejszín szükséges hozzá. A tejszínt beleöntjük egy keverőtálba és robotgép segítségével félkeményre verjük. Ezután hozzáadjuk a sűrített tejet, amelyet először kisebb, majd egyre nagyobb sebességen keverünk tovább, egészen addig míg kemény hab nem keletkezik. Az alapot ízesíthetjük vaníliarúd kikapart magjával vagy vaníliakivonattal. Ezt követően tegyük egy dobozba a házi fagyit, és legalább hat órán át hagyjuk a fagyasztóban. A kész tejszínes fagyialapot számtalanféleképpen variálhatjuk: adhatunk hozzá gyümölcspépet, kekszet, csoki chipset, mogyorót vagy mogyorókrémet is.

Bármelyik házi fagylalt receptet is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a családnak nagy kedvence lesz mindkét alaprecept.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 27. 08:55, kedd | PR

Az otthoni szőnyegek négy előnye

Otthonunk dekorációjának részeként a különböző lakás textíliák, mint például a szőnyegek nagyszerű eszközök lehetnek. Egy minőségi szőnyeg azonban nem csak dekorációs jellegük miatt fontosak.