Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 11. 15:24, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Gyógyvarázs a ceglédi mentőállomáson

Gyógyvarázs a ceglédi mentőállomáson

800 ezer forint értékű pályázatot nyert a mentőállomás

Az egyik kereskedelmi bank fekvő-, és/vagy járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermek- és csecsemő osztályai, PIC centrumok, gyermekügyeletek, illetve mentőszolgálatok számára kiírt pályázatán 800 ezer forint értékű gyermek mentéstechnikai eszközcsomagot nyert a Ceglédi Mentőállomás.


A K&H gyógyvarázs országos pályázatára idén 89 intézmény küldte el jelentkezését. Ezek közül választotta ki a szakmai zsűri azt a 11 nyertes – 1 budapesti és 10 vidéki – gyermek-egészségügyi intézményt és mentőállomást, akik összesen 20 millió forint értékben nyertek műszertámogatást.

A sikeres pályázatot Szalisznyó Ferenc, a ceglédi mentőállomás mentőtisztje írta meg, aki kérdésünkre elmondta, hogy az elmúlt évek eseteit feldolgozva, az állomás gyermekmentőjének jelenlegi felszereltségét felmérve igényelte meg a szükséges eszközöket. A mentőállomás már tavaly is részt vett a pályázaton, akkor azonban sajnos nem nyertek.

Mivel a megpályázott eszközök listáját maguk a pályázók állíthatták össze, így a most megkapott csomagban több olyan hiánypótló eszköz is helyet kapott, amit eddig nélkülözniük kellett.

Az olyan kifejezetten gyermek mentéstechnikai eszközök, mint a gyermek laringoszkóp, az utrahangos gyógyszerporlasztó, vagy a különleges színkóddal ellátott orvosi táska, mind-mind a mentés gyorsaságát, hatékonyságát szolgálják, ami nagyban segíti majd munkájukat a jövőben – tette hozzá Lovas Ottó, a mentőállomás vezetője.

fotó: Balga Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció