Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2020. Január 07. 19:11, kedd | PR

Gyógyító légkör

Gyógyító légkör

Életünk jelentős részét töltjük a munkahelyünkön, irodában, így nem árt, ha a munkakörnyezetünk kellemes és barátságos. Ez nem csak a komfortérzetünk, hanem az egészségünk szempontjából sem mindegy.

Egy ultrahangos párásító sokat javíthat a munkaórák minőségén.

Párával a bajok ellen

Lélegzünk, tehát vagyunk. Épp ezért közel sem mindegy, hogy a belélegzett levegő milyen minőségű. A túlzottan száraz, fáradt levegőjű irodákban töltött napi 8-10 óra nem tesz jót légzőszerveinknek. Praktikus megoldás lehet egy ultrahangos párásító, vagy aroma diffúzor beszerzése, mely a légnedvesítés mellett egyéb kedvező élettani hatásokkal is bír, a vele használható illóolajoknak köszönhetően.

Az illóolaj párologtatók jól ismert kellékei a háztartásoknak, habár általában a teamécsessel működő típusok a jellemzőek. Ezektől egy biztonságosabb és kompaktabb megoldás a hideg párát előállító ultrahangos párásító. Széles választékban találhatunk különböző verziókat: kisebb vagy nagyobb víztartály, világítós kivitel, ionizátorral/légtisztítóval ellátott stb. Talán nagyobb befektetéssel jár, hosszútávon azonban otthonunk vagy munkahelyünk egészségfelelőse lehet egy jó minőségű ultrahangos párásító.

Az olajok ereje

Az aromaterápia népszerű egészségügyi és wellness szolgáltatás, mely során különböző növények vagy fűszerek illóolajait használva javítják egészségünket. Nem szükséges azonban feltétlenül szakemberhez fordulnunk, mi is használhatunk illóolajokat a mindennapokban. Elég csak egy bizonyos mennyiséget csepegtetnünk az ultrahangos párásítónk víztartályába és máris kész az illóolaj párologtató. Érdemes azonban előzetesen tájékozódnunk, hiszen minden növény illóolajának más hatása van. Nézzünk meg néhány népszerű lehetőséget.


Indiai citromfű

A munkahelyünkön sokszor rendkívül feszített tempóban, nyomás alatt kell dolgoznunk. Ez hosszútávon túlhajszoltsághoz vezethet, mely komoly károkat okoz pszichénknek és testünknek is. Az indiai citromfű olaj egyszerre nyugtató és serkentő hatású. Néhány csepp a diffúzorba és máris higgadtabban kezeljük az éles helyzeteket is, élénkítő hatása pedig a kreatív energiánkra is pozitívan hat.

Eukaliptusz

Az őszi-téli időszakban sokan küzdenek megfázásos problémákkal, mely nagyban befolyásolja teljesítményünket is. Légútjaink és gondolataink egyidejű megtisztítására szolgál az eukaliptusz olaj, mely párologtatva is kellemes illatával gondoskodik rólunk és egyben hangulatunk javításán is munkálkodik.

Rozmaring

A rozmaring olajat elsősorban keringésserkentő hatásairól ismerjük. Ezen hatása azonban agyi szinten is érvényesül, így a dolgos hétköznapok laposabb óráiban sokat segíthet az ötletelésben, az átlendülésben. Érdemes azonban vigyázni vele, erős illata és hatása miatt kisebb koncentrációban, vagy más olajokkal kombinálva használható a leghatékonyabban.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 16:57, hétfő | PR

Prémium szórakozás a négy fal között

A technológia újabb és újabb vívmányainak köszönhetően már otthonunkban is prémium szórakoztatásban lehet részünk. A nagyméretű, felsőkategóriás televíziók garantált kikapcsolódást nyújtanak a négy fal között is. A magasabb á

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Június 07. 12:18, vasárnap | PR

Napkollektort minden házhoz - avagy a megújuló energia előnyei

A megújuló energiaforrások, így a nap energiájának felhasználása is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

2020. Június 07. 12:10, vasárnap | PR

Elvesztetted a munkád? Segít a nyelvvizsga, hogy másikat találj!

Munkát találni válság idején nehéz dolog, de nem lehetetlen. Apró előnyök, mint a nyelvvizsga, segíthetnek kitűnni a többi álláskeresővel közül. Mutatjuk, hogyan szerezd meg akár teljesen ingyen!