Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2011. Július 22. 14:37, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Gyanús alakok utaztak a buszon

Gyanús alakok utaztak a buszon

Négy határsértőt, két grúz és két moldáv fiatalembert fogtak el a rendőrök Mezőhegyesen. A gyanús külföldiekről a busz sofőrje értesítette a rendőröket - értesült a HavariaPress.

Szerda délután értesítette a Körös Volán egyik menetrend szerint közlekedő járatának sofőrje a rendőröket arról, hogy gyanús külföldiek utaznak a buszon. A rendőrök a legközelebbi megállóban, a mezőhegyesi vasútállomáson fogták el a határsértőket.

A két grúz és két moldáv fiatalember iratok nélkül, gyalogosan indult útnak két nappal korábban Kolozsvárról. Egy elnagyolt térkép volt náluk, ezért nem tudták gyalogosan folytatni útjukat Budapest felé. Elmondásuk szerint ezért szálltak a buszra, s remélték, csatlakozást találnak a főváros felé. A négy külföldi mindegyike menekültstátuszért folyamodott, miután előállították őket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálatának munkatársai több alkalommal tartottak már a Körös Volán gépkocsivezetőinek továbbképzést arról, miként ismerhetik fel a buszra szálló határsértőket, s mi a teendőjük, ha gyanús külföldiekkel találkoznak. (pr)

Címkék: gyanús

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 08:50, szerda | Kék hírek

13 éves lánynak adta oda a kocsiját – Eljárás indult

Füzesgyarmaton egy férfi odaadta az autóját egy 13 éves lánynak, hogy forduljon meg vele. A férfi ellen indított büntetőeljárás iratait a rendőrség továbbította az ügyészségre.

2020. Május 26. 16:04, kedd | Kék hírek

Kegyetlen módon megölte beszélgetőtársát, életfogytiglant kaphat

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozva minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen,

2020. Május 26. 13:18, kedd | Kék hírek

Kutyáját uszította a rendőrökre egy ittas szabolcsi férfi

Eljárás indult egy szabolcsi férfi ellen, aki ittasan bejelentést tett, majd a helyszínre érkező, jogszerűen intézkedő rendőrökre uszította a kutyáját múlt szombaton

2020. Május 26. 06:16, kedd | Kék hírek

Letartóztatta a bíróság az apját életveszélyesen megsebesítő férfit

Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfit, aki társával együtt bántalmazta és fejbe szúrta az apját - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.