Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2012. Április 03. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Így védi meg a chili a szívet

Így védi meg a chili a szívet

A tudósok megtalálták a legfrissebb bizonyítékát annak, hogy a chili paprika szívbarát étel, sőt megóvja a szívet a világ legnagyobb gyilkosa, a szívinfarktus ellen.

Az eredményeket az Amerikai Kémiai Társaság (ACS), a világ legnagyobb tudományos társaságának 243. konferenciáján mutatták be.

A kutatás középpontjában a kapszaicinoidok álltak, amelyeket a gyógyászatban már különböző krémek készítésére alkalmaznak, amik ízületi gyulladások kezelésére alkalmasak. Azt már korábbi kutatások igazolták, hogy a chili csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet.

'Kutatásunk megerősítette a csilipaprika anyagainak szívvédő hatásával kapcsolatos ismereteket” – jelentette ki Zhen-Yu Chen kutatásvezető. Felfedezték ugyanis, hogy a kapszaicinoidok kétféleképpen gondoskodnak a szív egészségéről. Egyrészt csökkentik a koleszterin felhalmozódását a vérben, másrészt blokkolják annak a génnek a működését, amelyek az erek görcsös állapotát idézik elő.

A szakértők azonban senkinek nem javasolják, hogy mértéktelen chili fogyasztásba kezdjenek, a szükséges gyógyszereket nem helyettesíti, mindenesetre kiegészítésnek jó - írja a health24.com.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 18:56, szerda | Belföld

Fémdarabkák miatt kivontak a forgalomból egy süteményt

A Müller Drogéria Magyarország Bt. országosan kivonta a forgalomból és visszahívta a fogyasztóktól a Finom csillagok, kakaós elnevezésű 250 grammos süteményt, mert apró fémdarabkákkal szennyeződhetett

2020. Szeptember 30. 17:07, szerda | Belföld

Október elsején indul az ország megtisztítása

Két hónap tesztidőszakot követően október elsején elindul a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű program részeként az illegális hulladélkerakók felszámolása az országban

2020. Szeptember 30. 14:03, szerda | Belföld

Az autósok az utolsó negyedévben havi matricákkal már jobban járnak

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) az idén is leállítja október elsejével az év hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében,

2020. Szeptember 30. 13:02, szerda | Belföld

Teljesítette küldetését a budapesti műszaki egyetem zsebműholdja

Véget ért a műegyetemi fejlesztésű zsebműhold Föld körüli pályán végzett missziója: a SMOG-P a sűrűbb légkörbe érkezve szeptember 28-án megsemmisült - közölte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).