Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2011. Május 24. 15:49, kedd | Helyi
Forrás: InfoCegléd

GPS alapon fejlődik a MÁV

GPS alapon fejlődik a MÁV

A MÁV szolgáltatásfejlesztésének köszönhetően több Budapest környéki vonalon, így a ceglédi vonalon is bevezetésre kerül az utasok GPS alapon történő tájékoztatását.

Az eddig meglévő utas tájékoztatáson túl három elővárosi vonalon fejlesztik az utasok menet közbeni informálását. A GPS alapú utas tájékoztatás a vonat aktuális helyzetéről és a soron következő megállóról informálja az utasokat.
A bővítéseket követően május végére a főváros környéki vonatok már több mint nyolcvan százalékán válik elérhetővé az új szolgáltatás, ami elsősorban a leszállásokhoz nyújt segítséget.

A gépi hangosbeszélőn keresztül hallható információk az alábbi három budapesti elővárosi vonalon lesznek elérhetőek: Budapest–Vác–Szob, Budapest–Ferihegy–Monor– Albertirsa–Cegléd–Szolnok és Budapest–Sülysáp–Nagykáta–Újszász–Szolnok között hallhatják az utasok. A tájékoztatás magyar, angol és német nyelven lesz majd hallható, a hazánkba látogató turisták könnyebb eligazodása érdekében.

A fejlesztés szerelési munkálatait a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. végezte. A személyszállító vasúttársaság tervei szerint a következő lépés ezeknek a vasúti kocsiknak a vizuális kijelzővel történő felszerelése lesz.
 

Címkék: MÁV, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 16:41, péntek | Helyi

101 év elteltével sem vált történelemmé

2021. Szeptember 23. 15:24, csütörtök | Helyi

Autómentes nap Cegléden

2021. Szeptember 21. 11:15, kedd | Helyi

Közútkezelői tájékoztatás

2021. Szeptember 17. 11:51, péntek | Helyi

Karate a testnevelésórán