Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2015. Június 29. 07:11, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Görög adósság - a probléma az eurózóna válságát jelzi

Görög adósság - a probléma az eurózóna válságát jelzi

A görög gazdasági problémák valójában az eurózóna konstrukciójának válságát jelzik - mondta Artner Annamária, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos főmunkatársa az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A szakértő arról beszélt, hogy az euróövezetben nem oldották meg az egyes országok gazdasági fejlettségbeli különbségei miatt fennálló problémákat.

Úgy fogalmazott, hogy bonyolult mechanizmusokon keresztül, de a gazdasági értelemben gyengébb tagországokból az erősebbek felé áramlik a jövedelem. "Ők képesek arra, hogy piaci pozíciójuk révén az egyik országban megtermelt jövedelmet felszívják és realizálják" - hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 28. 05:00, szerda | Külföld

A cseh kormány meghosszabbítaná a szükségállapotot

A cseh kormány felkéri a képviselőházat, hogy hagyja jóvá a szükségállapot egy hónappal való meghosszabbítását - közölte a kormány rendkívüli keddi ülése után Andrej Babis miniszterelnök.

2020. Október 27. 15:11, kedd | Külföld

Szigorítottak az előírásokon Boszniában

Bosznia-Hercegovina mindkét országrészében szigorítottak a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedéseken - közölte a Nezavisne Novine című szarajevói napilap az internetes oldalán kedden.

2020. Október 27. 14:09, kedd | Külföld

Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Csehországban

Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be szerdán Csehországban - döntött hétfőn este a cseh kormány.

2020. Október 27. 13:08, kedd | Külföld

Több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát Kalifornia déli vidékein

Kalifornia déli vidékein Gavin Newsom kormányzó rendelete nyomán kilencvenezer embernek kellett elhagynia az otthonát a tűzvészek miatt hétfőn.