Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Február 22. 13:52, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Gégemetszést hajtottak végre a kómában fekvő Cipőn

Gégemetszést hajtottak végre a kómában fekvő Cipőn

Az egész ország egyemberként szorít a kómában lévő énekesnek.

Újabb orvosi konzíliumot tartanak a több napja mélyaltatásban kórházban fekvő Cipő (Bódi László), a Republic együttes énekese állapotáról. A zenekar menedzsere azt is elmondta, hogy megtartják a csapat 23. születésnapjához kapcsolódó találkozót.

"Cipő kezelőorvosa vezetésével, az érintett szakorvosok részvételével döntenek arról, hogyan tovább, milyen beavatkozás szükséges ezután" - közölte Abella Miklós, a Republic menedzsere pénteken az MTI-nek.

Szívproblémái, ezzel összefüggésben egy roham beállta miatt a múlt hét végén került kórházba a Republic énekese, dalszerzője, szövegírója. Cipőt mélyaltatásban tartják, amelyből csütörtökön megpróbálták felébreszteni, ám ez nem sikerült.

A Republic menedzsere megerősítette, hogy Cipőn szerdán gégemetszést hajtottak végre, hogy szabadabbá tegyék az énekes szervezetében az oxigénáramlást.

"Vasárnap a Kossuth Klubban 16 órakor kezdődik egy baráti találkozó, amelyet még korábban abból az alkalomból szerveztünk, hogy a Republic éppen 23 évvel ezelőtt alakult. A rendezvényt annak ellenére megtartjuk, hogy Cipő most nem lehet közöttünk, az együttes többi tagja azonban ott lesz és a Republic rajongóival egymás jelenlétéből igyekszünk bátorítást meríteni, és mielőbbi felgyógyulást kívánni az énekesnek" - fogalmazott Abella Miklós.

A találkozón ott lesz Boros Csaba (basszusgitár), Tóth Zoltán (gitár, zongora), Patai Tamás (gitár) és Nagy László Attila (dob) is.

A pop és a rock határán működő Republic dallamos zenéje, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei az első lemez megjelenése, 1990 óta markánsan jelen van a magyar könnyűzenében. Dalaik gyakorlatilag beleívódtak a köztudatba: ki ne ismerné a Neked könnyű lehet, a Repül a bálna, a Ha itt lennél velem, A 67-es út, a Kék és Narancssárga, vagy a Szállj el kismadár című számot.

Története során a Republic számos szakmai díjat begyűjtött, és minden lemeze - legutóbb a tavaly kiadott Bólints Tibi! - magas példányszámban kelt el. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.

fotó: blikk.hu

Címkék: cipő, republic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.