Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2011. Február 14. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: Club TV

Gazdatalálkozó Cegléden

Gazdatalálkozó Cegléden

A ceglédi gazdakör meghívására a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskolába érkezett Jakab István, a Magyar Köztársaság parlamentjének alelnöke, a Magosz elnöke, Obreczán Ferenc, a Magosz főtitkára, Halmi Tibor

A mai rendezvény célja, hogy az ide érkező vezetőket megismertessük azokkal a tényekkel, amelyek ma a ceglédi határt jellemzik. – kezdte interjúját Molnár János a Ceglédi Gazdakör elnöke, majd így folytatta.

Az országos médiában ugyan megjelennek hírek a belvízhelyzetről, gabonahiányról stb., de hogy mekkora a baj csak akkor tudják meg az országos vezetők, ha a helyi gazdálkodóktól hallják közvetlenül. Az elmúlt években aszály, vagy árvíz és belvíz sújtott minket, de 2011-ben sem várható semmi jó. Ki vagyunk merülve fizikailag és szellemileg is, hiszen naponta látnunk kell gazdaságunk pusztulását. Éppen ezért a vendégeinktől azt várjuk, hogy elmondják, mire számíthatunk 2011-ben a fejlesztés a finanszírozás és a pályázatok területén. – fejezte be gondolatait Molnár János, a ceglédi gazdák elnöke.

Az elmúlt 8 év hibájának rótta fel a mezőgazdaság elégtelen finanszírozását beszéde kezdetén Jakab István, a Magosz elnöke. Az elmúlt rövid időszakban jött az árvíz, a belvíz és sújtott minket a vörös iszap is, azonban támogatást jelent a kormány intézkedése, amely lehetővé tette, hogy a vízgazdálkodási társulási díjakat 2011-től nem kell fizetni. Megindult a közmunka program, amely lehetővé teszi a belvizek levezetését. További segítség az is, hogy a parlament meghozta azokat az intézkedéseket, amelyek alapján a termelő nem kötelezhető azon szerződés betartására, amelyet önhibáján kívül nem tud teljesíteni. Abban a helyzetben, ha a belvíz miatt a földterületet a gazda nem tudja használni, akkor is jár a terület alapú támogatás.

Az interjú hátralévő részében Jakab István hangsúlyozta, hogy az állam és a gazdák eddiginél erősebb összefogása lendítheti ki a kátyúból a magyar mezőgazdaság helyzetét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 16:59, hétfő | Helyi

Tizedik alkalommal tartottak Menyegző Fesztivált Cegléden

14 kiállító várta a nagy nap előtt álló párokat.

2020. Február 24. 16:56, hétfő | Helyi

Fasori munkálatok indultak

Megkezdődtek a köztéri fasori munkálatok, és a hozzá kapcsolódó szállítási feladatok is.

2020. Február 24. 16:49, hétfő | Helyi

Nagy László Lázár grafikusművészre emlékeztek

Nagy László Lázár emlékére nyílt kiállítás a Művelődési Központban.

2020. Február 24. 09:53, hétfő | Helyi

Télűzés tánccal

Télűző kiszebáb égetésre és persze táncra hívta az érdeklődőket február 19-én a Cegléd Táncegyüttes.