Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Augusztus 18. 12:36, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Füge Krisztián: Cél a dobogó!

Füge Krisztián: Cél a dobogó!

Slovakiaring: Autós Gyorsasági Verseny.
2016.08.18-21.
Füge Krisztián autóversenyzőt kérdezem a verseny előtt.

Utoljára a Pannónia Ringen láthattunk, ahol az előkelő második helyen végeztél a kategóriádban.

Most milyen esélyekkel indulsz a Slovakia Ringen?
- Most is a Kis Túra kategóriában fogok indulni, ahol szeretnék a dobogó minél magasabb fokán végezni.

A Slovakia Ringen a rajt után egy erős jobbos kanyar fogad mint a hungaroringen benneteket. Összehasonlítva melyik pályán szeretsz jobban rajtolni és miért?
- A Slovakia Ringen, mert szélesebb a pálya és nyújtottabb ívű a kanyar. Utána pedig egy hosszú teligázos rész jön, ezáltal több a lehetőségem az előzésre.

Ezen versenyen a box kialakítás is másabb mint itthon a ringen. Zavaró-e az, hogy balra jössz ki szervizelni?
- Nem, csak figyelni kell a forgalmat, mivel ha kijövünk a boxutcába ott lehetnek balesetek, ha épp külső íven szeretne engem megelőzni valaki. Ki kell húzódni a külső ívre ahhoz, hogy a boxba tudjak hajtani. A hungaroringen jobb kijönni, mert ott a kanyarkijárat után van a boxutca.

Ha jól tudom ti nem álló rajttal indultok.
- Igen, mi repülőrajttal kezdjük a versenyünket. Eddig nem sokszor rajtoltam így. A nagy teljesítménykülönbség miatt van repülő rajt, mert ebben a kategóriában több típusú versenyautó is részt vesz. Álló rajtnál elkerülhetetlen lenne az utolérés, így mi gurulóból vágunk neki a köröknek.

Mint versenyzőnek a Slovakia Ring hogy tetszik.
- Tetszik nekem, jó tempós pálya. Korábban raktak be lassítót is a kettes kanyar után, mert ott volt egy puklis rész, ahol alákaphatott a szél a kocsiknak. Azt a részt azóta lejjebb lapították. Az utolsó kanyar a kedvencem, mert jó tempós, illetve az egyes kanyar is fekszik nekem ami rajt után van.

Köszönöm partnereinknek a segítséget! Car-Color, Tokyo Restaurant, Impa, Sbmo.hu, Magyar Vöröskereszt Budai Régió, AC2000 Kft.

Fotó: Murányi Gábor

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.