Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Október 07. 07:40, péntek | Belföld
Forrás: mti

Fővárosi robbantás - fokozódik a hajsza

Fővárosi robbantás - fokozódik a hajsza

A Teréz körúti robbantással összefüggésben csütörtökig 591 bejelentés érkezett és 34 felvételt töltöttek fel a Belügyminisztérium által létrehozott internetes oldalra a felderítő munkát segítendő

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.
A rendőrség honlapján megjelent tájékoztatás szerint tovább folyik a hajsza a Teréz körúti robbantó után. A Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség folyamatosan gyűjti és értékeli az adatokat a szeptember 24-én történt bűncselekménnyel kapcsolatban. Az intenzív munka az általános közbiztonsági helyzetre is kihat - írták.

A közlemény szerint a nyomozati cselekmények, a rendőri jelenlét során több más bűnöző is rendőrkézre került. A robbantás napja óta, október 5-én éjfélig a rendőrség 1874 embert fogott el, közülük 492-őt érvényben lévő körözés alapján. 1045 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten, további 1066 embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő - közölte a kommunikációs szolgálat.

A rendőrség hétfőn azt közölte, hogy addig 430 bejelentés érkezett a robbantással kapcsolatban az ingyenesen hívható zöld számra, továbbá az elkövető felkutatása érdekében létrehozott oldalra 30 kép- és videofelvételt töltöttek fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk