Városlista
2020. október 29, csütörtök - Nárcisz

Hírek

2012. Március 05. 14:07, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Formálódik az új nemzeti légitársaság

Formálódik az új nemzeti légitársaság

A február 3-án leállt Malév helyére új társaság léphet, amelyben valamilyen formában az állam is részt vállalna.

Erről a kezdeményező Magyar Légiközlekedésért Egyesület, más néven Malért alapító tagja, Demeter Csaba beszélt a Gazdasági Rádiónak. A szakmai befektető várhatóan a Tensi Csoport és annak egyik tulajdonosa, Déri Tamás lenne, ők már februárban több szakmai anyagot is készítettek a témában.

Az új nemzeti légitársaság megalakításának tervét információink szerint kedden jelentheti be a Malért. Közben a mai Népszabadság azt írja, hogy kisebb méretben ugyan, de életben maradhat a Malév két leánycége, a földi kiszolgáló és a repülőgép-karbantartó. A lap - pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva - azt írta: kormányzati szintről azt közölték, a földi kiszolgálással foglalkozó Malév Group Handling és a repülőgép-karbantartással foglalkozó Aeroplex életben maradását prioritásnak tekintik.

A Népszabadság szerint ennek két oka van: a kormány még számol egy budapesti központú légitársaság létrehozásával, amelynek e két vállalat lehet a szakmai bázisa, a másik pedig, hogy mindkét cég üzletrésze részben vagy egészében el van zálogosítva.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 28. 18:06, szerda | Belföld

Egyre több magyar vásárol külföldi webáruházból

Évről évre nő az online vásárlások és a vásárlók száma is Magyarországon, a felnőtt lakosságból 3,3 millióan vásárolnak online és közülük több mint 2 millióan külföldről is, főleg Kínából rendeltek már terméket

2020. Október 28. 17:08, szerda | Belföld

Elítéltek egy halálos balesetet okozó nőt

Két év felfüggesztett fogházra ítélt a Kecskeméti Járásbíróság előkészítő ülésen egy orgoványi nőt, aki két évvel ezelőtt elütött két, járdán sétáló férfit, akik közül az egyik belehalt sérüléseibe

2020. Október 28. 14:05, szerda | Belföld

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

2020. Október 28. 12:07, szerda | Belföld

Csütörtöktől tovább lesznek nyitva a temetők, elmaradnak a közös megemlékezések

Csütörtöktől meghosszabbított nyitva tartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők, az idén mindenszentek és halottak napján a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a Budapesti Temetkezési Intézet megemlékezései.