Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Szeptember 22. 14:11, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Forgalom mentesen

Forgalom mentesen

Autók helyett gyerekekkel és kíváncsi szempárokkal telt ma meg a Rákóczi út Szabadság tér előtti szakasza, ahol az autómentes világnap keretében egy katasztrófahelyzet imitációját tekinthették meg az érdeklődők.

A programot a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete kezdeményezte. A délelőtti rendezvényre kilátogató kisiskolások a baleseti bemutatót megelőzően közös aszfaltrajzverseny keretében mutatták meg, mit jelent számukra a környezetvédelem és a balesetmentes közlekedés.

A fél 12-kor kezdődő mentési bemutató során a mentőegység munkatársai élethű körülmények között három különböző sérültet és azok ellátását mutatták be.

A zömében gyermekekből álló közönség szemmel láthatóan élvezte az izgalmas bemutatót, melyből sokat tanulhattak.

A műsort követően a bemutatóra kiérkezett általános iskolások között ügyességi versenyek kerültek megrendezésre, aminek során a gyerekek elsajátíthatták és gyakorolhatták a helyes közlekedés alapszabályait. Az izgalmas vetélkedőkön az iskolás gyerekek különböző kerékpáros ügyességi vetélkedőkön vehettek részt.

A szervezők úgy gondolták, hogy a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti károkon túl, a mai napon fontos felhívni a figyelmet az egyre gyakoribb közúti balesetek elkerülésére, a helyes közlekedés szükségszerűségére. Az ilyen bemutatók, azon túl, hogy izgalmas látványt nyújtanak, lehetőséget biztosítanak arra is, hogy a nézők ne saját vagy mások kárán okulva szerezzenek tapasztalatot, lássák a következményeket és elsajátíthassák a közlekedés alapszabályait.

Az ilyen és ehhez hasonló rendhagyó előadások fontos szerepet töltenek be a megfelelő közlekedéskultúra kialakulásában, amire talán az éppen felnövekvő generáció a legfogékonyabb.

A bemutatót a résztvevők és Cegléd Város Önkormányzatának két kerékre pattant képviselői Földi László polgármester úr veztésével egy közös kerékpározással zárták, mindeközben pedig város lakossága birtokba vehette a város autóktól lezárt területeit.

A maiútlezárások 16 óráig tartanak majd, ami után az autósok újra kerekeik alá vehetik a város útjait.

További képek a képgalériában!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció