Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. December 18. 11:03, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Fordított adventi naptárral hív összefogásra az Ökumenikus Segélyszervezet

Fordított adventi naptárral hív összefogásra az Ökumenikus Segélyszervezet

December napjaiban nincs is jobb, mint várni, mit rejt az adventi kalendáriumunk következő ablaka. Vagy mégis van? - tette fel a kérdés közleményében az Ökumenikus Segélyszervezet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Fordított adventi naptárjának célja, hogy napról napra közelebb vigye az embereket a karácsony fő üzenetéhez: a cselekvő szeretethez.

A szeretetehseg.hu honlapra látogatók a létrehozott virtuális adventi kalendárium ablakait kinyitva olyan célkitűzéseket ismerhetnek meg, amelyek támogatásával az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül tudnak nehéz helyzetben lévő családoknak segíteni.

„Jobb adni, mint kapni? Tapasztald meg!” – üzeni az Ökumenikus Segélyszervezet Fordított adventi naptárja. A különleges kalendárium 24 ablakból áll, amelyek közül december 24-ig minden nap kinyílik egy. Az egyes ablakok mögött nem ajándékok, hanem a Segélyszervezet célkitűzései rejlenek, melyeket az ország legnagyobb ünnepi összefogása, a szeretet.éhség. adománygyűjtés segítségével tud megvalósítani. Minden ablak kinyitásával újabb lehetőséget kapunk, hogy mi is csatlakozzunk az összefogáshoz, és megtapasztaljuk a segítségnyújtás örömét. A Segélyszervezet felhívása idén sem csupán karácsonyi ajándékokra gyűjt, célja, hogy az ünnepek elmúlásával, a hétköznapokban is segíthesse a nélkülözőket. Legyen szó akar tartós élelmiszerről, tűzifáról, meleg takaróról vagy fejlesztőpedagógusi foglalkozásról, az adományokból valódi segítség lesz. És nemcsak karácsonykor és nem csak adventben, hanem az év 365 napján.

„A fordított adventi naptár mindannyiunknak segít, hogy a karácsony előtti napok rohanásában figyelmünket az adományozás, a segítségnyújtás öröme felé tudjuk fordítani. szeretet.éhség. adománygyűjtésünkkel idén már 24. éve hívunk arra minél többeket, hogy együtt tegyük szebbé rászorulók ezreinek a karácsonyát és segítsük őket a hétköznapokban is!” – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére