Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Március 02. 17:34, szerda | Helyi

Folytatódik a per a baltás támadó ügyében

Folytatódik a per a baltás támadó ügyében

Igazságügyi orvosszakértő meghallgatását kezdeményezték abban a perben, ami a rendőrökre baltával támadó ceglédi férfi ügyében folyik a Pest Megyei Bíróságon.

Két rendőr és volt felesége megölésének kísérletével vádol az ügyészség egy 55 éves ceglédi férfit. A vádoltt ma állt másodszor a bíróság elé.

A vádirat szerint a férfi 2009. június 18-án késő este vélhetőleg gyógyszerek és alkohol hatása alatt egy kisbaltával ment volt felesége házához azzal a céllal, hogy végezzen az asszonnyal. A kerítésen át jutott be az udvarra. A nő észlelte a behatolást, ezért hívta a rendőröket. A kiérkező járőrök megtalálták a vádlottat, majd felszólították, hogy dobja el a szerszámot. A vádlott a felszólítást figyelmenkívül hagyva a rendőröknek támadt, mindkettejüket megsebesítette. A hadakozó férfit csak két másik rendőr segítségével sikerült ártalmatlanná tenni és előállítani. A vádlott később feljelentette a rendőröket bántalmazás miatt, ám hamarosan visszakozott. Ekkor hamis vád miatt is eljárást indítottak vele szemben.

A Pest Megyei Bíróságon, az első tárgyalási napon a vádlott tagadta bűnösségét, azt állította, a baltát a helyszínen találta. Vallomása szerint a rendőröket nem ismerte fel, ezért ütötte meg őket. A két sértett, valamint a vádlott volt feleség szintén vallomást tettek, amiben a cáfolták a férfi állításait. Az asszony arra is kitért, hogy házasságuk során a férfi többször bántalmazta, és még válásuk után is sűrűn zaklatta, ami miatt a nő többször fel is jelentette volt férjét.

Elképzelhető tehát, hogy a férfi az őt ért vélt, vagy valós sérelmeket akarta megtorolni, ám a vádlott továbbra is állítja, senkit sem akart bántani. A bíróság szakértői véleményeket is ismertetett, ezek szerint csak a szerencsén és a két sértett védekezésén múlott, hogy életben maradtak.

A per április 19-én újabb tanúk és az orvosszakértő meghallgatásával folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció