Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 11. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: orientpress

Fokozott ellenőrzések lesznek egyes vonatokon és pályaudvarokon

Fokozott ellenőrzések lesznek egyes vonatokon és pályaudvarokon

A MÁV-START Zrt. ismét fokozott ellenőrzéseket tart a forgalmasabb vonatokon, ami azt jelenti, hogy a megszokotthoz képest több jegyvizsgáló teljesít szolgálatot egyes szerelvényeken. A munkatársak ellenőrzik, hogy az utasok rendelkeznek-e érvényes menetjeggyel vagy bérlettel, illetve megvizsgálják az utazási kedvezmények igénybevételéhez szükséges hivatalos iratokat is.

A fokozott ellenőrzés kiterjed Budapest három forgalmas pályaudvarára is, bizonyos napokon és időszakokban a Keleti, a Nyugati vagy a Déli pályaudvaron ismét alkalmazni fogja a peronkapukat a vasúttársaság, így a vonatot elhagyva, az állomáson is kérhetik az ellenőrzést végző munkatársak az érvényes menetjegyeket vagy bérleteket. A vasúttársaság arra kéri utasait, hogy a menetjegyeiket ne dobják ki a vonatokon, őrizzék meg a pályaudvarok kijáratáig!

A most indított akcióval a MÁV-START a bliccelő utasok számát szeretné visszaszorítani, általános tapasztalat, hogy fokozott ellenőrzések bevezetésével megnő a menetjegy vásárlási hajlandóság az utazóközönség részéről, és csökken a kiszabott pótdíjak mértéke. Az állami közpénzekből gazdálkodó vasúttársaság elkötelezett a jogos bevételek beszedésére, hiszen éves szinten így is több milliárdos nagyságrendű az a bevételkiesés, amit a jegy nélkül utazók okoznak. Az egyik lehetséges eszköz erre a szigorított ellenőrzések bevezetése, de a jegyértékesítési rendszer korszerűsítése, és a jegyváltási lehetőségek bővítése is elősegíti, hogy az utasok megvásárolják a vasúti utazáshoz szükséges jegyeket vagy bérleteket. A MÁV-START az elmúlt időszakban negyvenhét darab új jegykiadó automatát telepített Budapest egyik legforgalmasabb elővárosi vasútvonalára a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal összes állomására és megállóhelyére, valamint a Budapest-Újszász-Szolnok vonal mellett található egyes állomásokra és megállóhelyekre. Az automaták lehetőséget nyújtanak azoknak az utasoknak is a menetjegyváltásra, akik eddig pénztár hiányában nem tudták az állomásokon megvenni az utazáshoz szükséges jegyeket. Ugyanezt a célt szolgálja az idén öt éves, internetes jegyértékesítési rendszer folyamatos fejlesztése is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk