Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 16. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Fokozatosan hűl az idő a héten

Fokozatosan hűl az idő a héten

A hét elején még többfelé 10 Celsius-fok felett, a hétvégén viszont már mindenütt az alatt alakulnak a maximumok. A hét közepétől mínuszokra is készülni hajnalban. Szombaton a hegyekben hózápor is lehet

- közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap előrejelzésében.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás. A nap első felében helyenként, délután több helyen fordulhat elő eső, estefelé a Dél-Dunántúlon nagyobb mennyiség is várható. A szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A leghidegebb órákban 3-8 fok lesz. Napközben 7-14 fokig melegszik a levegő.

Kedden egy hidegfront vastag, összefüggő felhőzete lassanként délkelet felé vonul. Mögötte általában hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, de nyugaton még napközben is lehetnek felhős körzetek. Elsősorban délen és keleten valószínű szórványosan eső, záporeső. A szél főleg a Dunántúlon nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8, a legmagasabb hőmérséklet 8-13 fok között alakul.

Szerda hajnalra sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek nagy része napközben megszűnik, így sok helyen várható hosszabb-rövidebb napsütés. Néhol előfordulhat szitálás. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Csütörtökre virradóra is sokfelé képződik köd és rétegfelhőzet, amelynek egy része napközben is megmaradhat. Csak kisebb körzetekben lehet több-kevesebb napsütés. Szórványosan szitálás is előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon sok helyen megélénkül, néhol megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5, napközben 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken helyenként, főleg délkeleten süthet ki a nap. Elsősorban nyugaton és északon szórványosan eső, zápor valószínű. A minimumhőmérséklet 1-6, a maximumhőmérséklet 5-9 fok között várható.

Szombaton elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő szórványosan eső, zápor, a hegyekben helyenként hózápor. Több helyen megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 9 fok között valószínű.

Vasárnap nem valószínű számottevő csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 3 és 8 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.