Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 28. 15:30, szerda | Helyi

Figyeljünk jobban egymásra!

Figyeljünk jobban egymásra!

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2013. augusztus 19. és 25 közötti időszakban tíz közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Kilenc baleset következtében anyagi kár keletkezett, egy esetben könnyű sérülést szenvedtek a balesetben érintett személyek.

A balesetek oka többségében az elsőbbség meg nem adása, a szabálytalan kanyarodás, az útra tévedt kóbor háziállat, valamint az autó vezetőjének figyelmetlensége. A balesetek megoszlottak a kapitányság teljes területén, így Tápiószőlősön, Dánszentmiklóson, Abonyban, és Cegléd területén, illetve lakott területen kívül következtek be.

Továbbra is felhívjuk a kerékpárral és gyalogosan közlekedők figyelmét, hogy kollégáink kiemelt figyelmet fordítanak az ellenőrzésükre. Fontos, hogy a gépjárművezetők mellett ők is betartsák a közúti közlekedés szabályait.

Az előrejelzések szerint a következő napokban többfelé alakulhat ki eső, zápor, zivatar, amelynek következtében vizessé válik az útburkolat, és hirtelen lecsökkenhet a látótávolság. Az élénk széllökések tovább csökkenthetik a járművek menetstabilitását, ezért kérjük, hogy ilyen időjárásban fokozottabban ügyeljenek és sebességüket az út-, valamint látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg.

A gyermekek nagy bánatára az előttünk álló héten ismételten megkezdődik az újabb iskolai tanév. Hétfőtől az utakon nagy számban jelennek meg az óvodába, iskolába autóval vagy gyalogosan közlekedő családok és gyermekek. Felhívjuk valamennyi járművezető figyelmét, hogy a kijelölt gyalogos átkelőhelyeket fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítsék meg!

A balesetek megelőzése érdekében az idei évben is, szeptember első hétfőjétől a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában- a hagyományokhoz híven- fokozott rendőri jelenlétet biztosítunk az iskolák környékén. Ennek ellenére fontos, hogy a szülők gyermekeikkel megbeszéljék az alapvető közlekedési szabályokat, esetleg bejárják közösen azt az útvonalat, amelyen a kisgyermekek iskolába járnak majd.

A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy nagy figyelemmel, fokozott óvatossággal vegyenek részt a közúti forgalomban!

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ceglédi Rendőrkapitányság
Közlekedésrendészeti Osztály

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció