Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 18. 17:26, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Figyelem! Lesifotósok az utakon

Figyelem! Lesifotósok az utakon

Három napos országos akció indult

Orászgos akcióa kezdett a közúti rendőrség.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) évente több alkalommal nemzetközi közúti ellenőrző akciókat szervez. Ezeket az akciókat a TISPOL-hoz csatlakozó 29 ország területén egyidejűleg, egységes céllal hajtják végre. Minden egyes kampány egy-egy kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatú jogsértő cselekmény, vagy jelenség visszaszorítására irányul.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági ellenőrzés európai szintű végrehajtása 2013. tizenhatodik hetében történik, mely kifejezetten a sebességellenőrzésre terjed ki.

Az akció hátterében az áll, hogy Európában – s ezen belül Magyarországon is – a sebességtúllépés a közúti tragédiák legfőbb oka. Évek óta az összes személyi sérüléses közúti baleset mintegy 27%-a, a halálos kimenetelű baleseteknek megközelítőleg 40%-a vezethető vissza a gyorshajtásra.

A fentiek alapján nyilvánvaló, hogy a sebességtúllépés visszaszorítása nélkül a közösségi és nemzeti közlekedéspolitikai célkitűzések nem teljesíthetőek. Európában a kampány egy hétig tart, ezen belül az egyes tagállamok, illetve tagszervezetek önállóan választhatják meg az ellenőrzés konkrét időpontját.

Magyarországon a fokozott sebességellenőrzés 2013. április 18. és 2013. április 20. között tart. Az akció országos szintű. A fővárosban, valamennyi megyében és a gyorsforgalmi utakon egyaránt számítani lehet a Megyei Kormányhivatalok Közlekedési Főfelügyelőségeinek munkatársaival együttműködve végrehajtott ellenőrzésekre.

Az akcióban a rendőrség valamennyi mobil és fix sebességmérő eszközét működteti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció