Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2013. Július 25. 14:12, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-kormány megduplázta az államadósságot

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-kormány megduplázta az államadósságot

Mióta Magyarország szakított a Gyurcsány-Bajnai-korszak szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikájával, az államadósság csökkenő pályára állt.

Reagált a Fidesz csütörtökön arra, hogy az MSZP-s Burány Sándor azt közölte: kétezer milliárd forinttal nőtt az államadósság a kormányváltás óta.
A szocialista politikus sajtótájékoztatóján - az Eurostat adataira hivatkozva - kijelentette: az Orbán-kormány ezen a téren is elbukta a szabadságharcot.
"Egyedül a baloldal bukott meg az államadósság- és a munkanélküliségi küzdelemben, mert a Gyurcsány-Bajnai-kormány ahelyett, hogy küzdött volna ellenük, megduplázta mind az államadósságot, mind a munkanélküliséget" - írta Burány Sándor szavaira válaszul a Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében.
A kormánypárt szerint miután az Európai Bizottság és a nemzetközi elemzők is sorra ismerik el Magyarország teljesítményét, a szocialisták minden jel szerint tudatosan próbálják félrevezetni az embereket.
Hangsúlyozták: amióta Magyarország szakított "a Gyurcsány-Bajnai-korszak szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikájával", az államadósság csökkenő pályára, az ország pedig pénzügyileg saját lábára állt, és az európai országokéval ellentétben kedvezően alakul a foglalkoztatási trend.
Éppen az ellenkező irányba tart tehát az ország, mint a szocialisták idején, amikor az államadósságot és a munkanélküliséget megduplázták, "és olyan felelőtlenül költekeztek, hogy miattuk 9 éven át túlzottdeficit-eljárás alatt állt az ország" - írta közleményében a Fidesz.
Reagálásukat azzal zárták, hogy az államadósság évközben hullámzik, annak valós mértékét az idén esedékes törlesztőrészlet, valamint a jövő évi törlesztőrészlet esetlegesen előrehozott kifizetése után lehet látni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 17:03, kedd | Belföld

A téli időszámítást kell megtartani a Magyar Alvás Szövetség szerint

A Magyar Alvás Szövetség szerint a téli időszámítást kell megtartani, mert az határozza meg évmilliók óta az élővilág működését.

2020. Október 27. 16:11, kedd | Belföld

Láncfűrésszel vágta meg a karját

A mentők kiérkezéséig a XVIII. kerületi rendőrök látták el a súlyosan sérült férfit.

2020. Október 27. 12:07, kedd | Belföld

Egy hónapra leáll a termelés télen a kecskeméti Mercedes-gyárban

A szokásos téli termelési szünetet várhatóan december 18 és 2021. január 17-e között tartja a kecskeméti Mercedes-gyár és előre tervezetten októberben is szünetel néhány napra a gyártás

2020. Október 27. 09:03, kedd | Belföld

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten hétfőn - közölte a rendőrség a honlapján.