Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Július 06. 14:58, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Fiatalon, felelősen

Fiatalon, felelősen

Az érettségit követően egyre több döntést kell meghozniuk a fiataloknak, ami hosszú távon is hatással lehet az életükre

Az érettségit követően egyre több döntést kell meghozniuk a fiataloknak, ami hosszú távon is hatással lehet az életükre: milyen szemináriumokat válasszanak az egyetemen vagy a főiskolán, hogyan gondoskodjanak a mindennapi kiadásaikról – sokaknak munkát kell vállalniuk, hogy fizetni tudják a kollégiumi szállásukat, vagy az albérletüket. Mindezzel együtt pedig teljesen természetes, hogy egyre inkább előtérbe kerülnek a pénzügyi kérdések: milyen bankszámlát érdemes választani, hogyan lehet eredményesen megtakarítani, illetve milyen pénzügyi lehetőségek állnak rendelkezésükre.

Az anyagi függetlenedéshez szükségesek a mindennapi pénzügyi ismeretek, elengedhetetlen a saját bankszámla és a saját bankkártya. Elsőre talán ijesztőnek és bonyolultnak tűnhet a bankügyek intézése, azonban jobban megnézve nem is olyan ördöngösség az egész, csupán néhány fontos szempontot kell figyelembe venni. A számlaválasztásnál például mindenekelőtt érdemes megnézni, hogy van-e a saját korosztályunknak szóló konstrukció, hiszen ezeket az adott korcsoport igényei és pénzügyis szokásai szerint állítják össze.

Az OTP Junior számlacsomagot például kifejezetten a 18 és 24 év közöttiek számára dolgozta ki a bank, amihez nem kell többet tenni, mint bemenni egy OTP bankfiókba, vagy egyszerűen elindítani a számlanyitási folyamatot az interneten keresztül.

Az OTP Junior segít a korszerű banki és pénzügyi ismeretek elsajátításában, ugyanis a Junior számlával kedvező számlavezetési feltételek mellett lehet megtanulni a takarékoskodást, valamint megismerni a legkorszerűbb érintés nélküli technológiával működő bankkártyákat is.

A Junior számlacsomag különösen előnyös megoldást jelent, hiszen nincs számlavezetési díj, így a számla nem jelent anyagi megterhelést, mindemellett teljes körű banki szolgáltatást nyújt. A Junior számlához kapcsolódó Junior kártyának nincs éves díja, valamint az újonnan kiváltott kártyák már PayPass funkcióval is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a kártya elfogadására alkalmas helyeken – jellemzően gyorséttermekben, kávézókban, újságárusoknál – nem kell kiadni a kezünkből a kártyát, hanem egyszerűen elég hozzáérinteni a terminálhoz és már kész is a fizetés. Ráadásul 5000 forint alatti vásárlásnál PIN kódot se kell megadni, így még gyorsabb a fizetés.

Ezen felül az ATM és POS készpénzfelvétel költségei is kedvezőbbek, mint a felnőttek folyószámláin. A kártyával kényelmesen, biztonságosan és díjmentesen lehet vásárolni számos kereskedelmi elfogadóhelyen. Sőt, azok, akik Junior kártyával fizetnek vagy felmutatják azt a Junior Klub elfogadóhelyein, kedvezményekben részesülnek. A Junior számla a megtakarítások kezelésére is használható, hiszen a bank a megtakarítási konstrukciók kialakításakor külön figyelmet fordít arra, hogy igazodjon a fiatalok lehetőségeihez. Éppen ezért a Junior számlacsomaggal rendelkezőknek a megtakarítási termékek alacsonyabb lekötési minimum összegek mellett érhetők el. A Junior számlához emellett kedvezményes OTPdirekt szolgáltatások is kapcsolódnak.

OTP Juniorosnak azonban nem csak ezek miatt az előnyök miatt jó lenni: azok ugyanis, akik a mienkasziget.hu weboldalon feltöltik három korábbi évből egy-egy szigetes élményüket, fotójukat, videójukat, vagy karszalagjukat és rendelkeznek az OTP Bank által kibocsátott névre szóló – érintés nélküli fizetésre alkalmas – PayPass bankkártyával, idén 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak hetijegyet a fesztiválra. Azonban érdemes sietni, mert a kedvezményt csak július 15-ig lehet igénybe venni.

Ceglédi fiókunk nyitva tartása:

Hétfő: 07:45-18:00, Kedd–Csütörtök: 07:45-17:00, Péntek: 07:45-16:00


Címkék: OTP Bank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció