Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Augusztus 07. 12:50, péntek | Helyi

Fiatalkorú bűnözők Cegléden

Fiatalkorú bűnözők Cegléden

Bűnügyi hírek Cegléd és környékéről

1. Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 14 éves ceglédi fiú ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján 2015. augusztus 2-án 11 óra körüli időben a ceglédi Géza utcában beszélgetett barátaival, amikor egy 86 éves helyi lakos haladt el mellettük kerékpárral. A gyanúsított észlelte, hogy a sértett nadrágjának jobb oldali farzsebéből kilátszódik barna színű műbőr pénztárcája. Ekkor a 14 éves fiú az idős férfi után szaladt és a pénztárcát farzsebéből kirántotta, majd elfutott a helyszínről.

2. Egy 17 éves ceglédi fiú ellen van folyamatban büntetőeljárás lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. július 10-én 18 óra és 23 óra 45 perc közötti időben egy ceglédi ház udvaráról eltulajdonította a sértett motorkerékpárját.
Ezt követően a gyanúsított az eltulajdonított motorkerékpárral közlekedett 2015. július 14-én, melynek során balesetet szenvedett és a rendőrök kiérkezése előtt elmenekült a helyszínről. A fiatalkorú fiút a rendőrök másnap elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Ugyanez a 17 éves fiú megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2015. július 20-án 6 óra és 15 óra közötti időben az egyik ceglédi ház utcára néző ablakán kézzel feltolta a redőnyt, leszakította a szúnyoghálót és így – a nyitott ablakon keresztül - bement a lakásba, ahonnan eltulajdonított egy tabletet. A gyanúsított ezt megelőzően, néhány héttel korábban - 2015. július 3-án az esti órákban – kiégette egy ceglédi családi ház szúnyoghálóját, így bejutott a lakásba és az előszobából különböző műszaki cikkeket, iratokat, készpénzt, használati tárgyakat tulajdonított el. A fiatalkorú fiú 2015. július 9-én a hajnali órákban hasonló módszerrel jutott be a város egy másik családi házába és onnan iPad-ot tulajdonított el. A nyomozás során a ceglédi rendőrök azonosították a betörések elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 17 éves fiút, akit 2015. augusztus 02. elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.
A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették, az illetékes bíróság házi őrizetét rendelte el.

3. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított B. Tibor 24 éves törteli lakos ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, mivel a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2015. augusztus 1-jén 4 óra 30 perc körüli időben megjelent egy törteli családi háznál, ahol a hátsó kaput rögzítő drótot kioldotta és bement a kertbe. A gyanúsított az udvaron lévő nyitott melléképületből - eltulajdonítási szándékkal - kitolt egy rotációs kapát és azt megpróbálta átemelni a kerítésen, de ekkor a szomszédok megzavarták, ezért helyszínről a kapa nélkül elmenekült.
A beszerzett adatok alapján a ceglédi rendőrök azonosították a lopás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Tibort, akit a járőrök néhány órán belül a lakcímén elfogtak és előállítottak. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. A Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozói az ellene folyó eljárást befejezték és bíróság elé állítási javaslattal az ügyben keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészség részére.

4. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Pál 30 éves és V. László 37 éves ceglédi lakosok ellen, akik a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. július 31-én 21 óra körüli időben Cegléden az erdőben kivágtak két fát, melyek közül az egyik egy 10 méter magas tölgyfa volt, majd azokat a magukkal vitt motoros fűrésszel feldarabolták. A bűncselekmény elkövetését észlelte a mezőőr, aki értesítette a rendőröket.
A ceglédi körzeti megbízott a két férfit a helyszínen elfogta és előállította, majd a nyomozók mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük a további eljárást – szabadlábon hagyásuk mellett – a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

5. Z. Péter 44 éves ceglédi lakos ellen indult eljárás, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2015. augusztus 1-jén 22 óra körüli időben egy ceglédi társasház előtt, előzetes szóváltást követően az utcán ököllel arcon ütötte a sértettet, aki ettől – az elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A férfit a nyomozók garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

6. Bejelentés érkezett a rendőrkapitányságra 2015. július 30-án 8 órakor arról, hogy előző nap az éjszaka folyamán ismeretlen tettesek az ajtózár, illetve ablakzár megrongálását követően bementek egy ceglédi ingatlan területére és a garázsból eltulajdonítottak egy gépkocsit, illetve egy quad-ot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció