Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 12. 17:03, kedd | Helyi

Fergeteges lesz a Forgatag

Fergeteges lesz a Forgatag

Megállíthatatlanul közeleg a Városalapítók Napi Forgatag. Az idén három napos rendezvénysorozat sok meglepetéssel és újdonsággal várja a kilátogatókat.

A részletekről egy hétfői sajtótájékoztató keretén belül tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Utcazene Fesztivál | Régi Idők Piacztere | Jazz | Majális

Lássuk a részleteket:

V. Utcazene Fesztivál

A Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat 5. alkalommal rendezi meg a Ceglédi Utcazene Fesztivált. Az idén már 2 naposra nőtt a rendezvény 19 helyszínen, 29 zenekarral várja az utca közönségét. A helyi és környékbeli fellépő zenekarok mellett idén egy sepsiszentgyörgyi zenekar is csatlakozott a fesztivál programjához. Az úton-útfélen felbukkanó zenekarok mellett színpadi koncertek is lesznek.
Péntek - Kossuth téri nagyszínpad 20 órától a SCARLET, 21 órától a Kossuth tér Városháza felöli oldalán meglepetés, 22 órától pedig az OCHO MACHO fog zenélni.Szombat – Kossuth téri nagyszínpad ROY ÉS ÁDÁM TRIÓ, ED PHILIPS AND THE MEMPHIS PATROL, az estét pedig a GRÍZ zenekar zárja.

>>> HELYSZÍNEK

Idén se csak tapsra megy a játék - tudtuk meg Nagy Krisztától. A közönség és a zsűri is díjazza majd a zenekarokat. Mindkét nap lesz egy közönség és egy zsűri által díjazott zenekar. A szavazás menete az előző évekhez képest annyiban módosul, hogy a zenekarokra leadott szavazó cetlikhez a Kossuth Ferenc és a Rákóczi úton lévő vendéglátóhelyeken fogyasztás ellenében lehet majd hozzájutni.

Cegléd város alapításának 652. évfordulójáról a Városvédő és Szépítő Egyesület együttes szervezésében pénteken a Városalapítók szobránál, illetve a Városháza phanteonjában emlékeznek meg.

Régi Idők Piacztere

MESTERSÉG BEMUTATÓK, NOSZTALGIA POSTA, ÁLLATSIMOGATÓ, NÉPTÁNCBEMUTATÓK, GYEREKFOGLALKOZÁSOK, JÁTSZÓHÁZ, UTCAI ERŐMŰVÉSZEK, VÁNDORCIRKUSZ – családi élménytér az Eötvös téren.

A színes, múltidéző hangulatú program idén egy középkori lovagi tornával, valamint Régi Ritka Mesterségek bemutatójával egészül ki. A Népművészeti Egyesületek Szövetségének szervezésében Cegléden tartott konferencia résztvevői, előadói szombaton csatlakoznak a Régi idők piacteréhez, ahol játszóházzal és mesterség bemutatókkal készülnek – mondta el Ament Éva, a konferencia szervezője. Lesznek gyertyamártók, papírmerítők, szappanfőzők, bútorfestők, paszománykészítők, valamint tiszteletét teszi Cegléden a világ legjobb cipésze, Kovács Attila, aki munka közben lesz megtekinthető.

Nemzetközi Jazz Nap

A világon ötödször, Cegléden másodszor emlékeznek meg a Nemzetközi Jazz Napról. A vasútállomáson lévő gőzmozdony tövében megtartott koncertről Bori Viktor, az esemény házigazdája mesélt, aki elárulta, hogy a helyi zenész barátok mellett, elfogadta meghívását Mákó Miklós, és Birta Miki is, így biztosan egy jó hangulatú jam-nek nézünk elébe április 30-án, 16 órától.

Majális

A vasárnap természetesen a majálisé. A Kossuth tér közepén álló platán fát ezúttal is felszalagozzák a város tűzoltói, így a város lányai idén sem maradnak májusfa nélkül.
Délelőtt hagyományőrző programok fogadják a kilátogatókat. A helyi csoportjaink mellett idén a Jászapáti néptáncegyüttes lesz a vendégünk – mondta el Détáriné Lukács Ágnes. Fellép a Ceglédi Néptánc Együttes – Kürtös táncegyüttes, délután Farkasházi Réka és a Tintanyúl mesezenekar ad koncertet, 17 órától pedig a Koktél zenekar zenél majd. Végül fél 8-tól Vastag Csaba élő nagykoncertje zárja a három napos rendezvényt.

A három napot most is kézműves vásár és gasztro utca kíséri majd. A tavalyi nagy siker után pénteken újra ellátogat Ceglédre a kerekes székes budapesti tánccsoport, a Gördülő tánccsoport.

>>> PROGRAMAJÁNLÓ
>>> Le ne maradj semmiről! Csatlakozz az eseményhez a facebook-on!

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció