Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Február 25. 18:05, kedd | Helyi

Felújítják a 441-est Ceglédtől Kecskemétig

Felújítják a 441-est Ceglédtől Kecskemétig

Újabb, ezúttal a gyorsforgalmi hálózatra is kiterjedő útfelújítási programot jelentett be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2014. február 22.-én

Újabb, ezúttal a gyorsforgalmi hálózatra is kiterjedő útfelújítási programot jelentett be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2014. február 22.-én, az M3 Szilas pihenőhelyén. Az uniós forrásból 314 kilométeren megvalósuló fejlesztések a tervek szerint a jövő év végéig minden szakaszon befejeződnek majd.

Az országos főúthálózaton 134 km hosszban, 21,7 milliárd forint tervezett összköltségű felújítás elvégzése válik lehetővé. A programba a közútkezelő javaslatai alapján a 3., 4., 441., 52. és 74. sz. főutak egyes szakaszai kerültek be. A tervezett kivitelezési költségek az itt található közúti hidak felújítását is fedezik. A munkálatok a támogatási szerződés aláírása és a fennmaradt tervezési feladatok elvégzése után várhatóan idén ősszel kezdődhetnek meg.

A fejlesztések eredményeként, a szűk keresztmetszetek megszüntetésével a tranzitforgalom gyorsabban, kevesebb akadállyal haladhat át az országon. A leromlott burkolatminőségű, nyomvályús útszakaszok, hidak rendbe tételével várhatóan csökken a balesetek és torlódások száma, javul az egyéni és közösségi közlekedés, az áruszállítás színvonala. A folyamatos, gyors és biztonságos eljutásnak köszönhetően teljesülhet az átmenő forgalom TEN-T hálózaton tartásának alapvető célja.

Völner Pál felidézte, hogy a közlekedésért felelős tárca tavaly két útfelújítási programot is indított: az egyikben országszerte több mint 110 szakaszon összesen mintegy 700 kilométernyi alsóbbrendű mellékút teljes körű rekonstrukciója valósul meg. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogató döntése nyomán 82 milliárd forintból indíthatott fejlesztéseket az Új Széchenyi Terv forrásaiból. A legégetőbb problémák kezelésére a minisztérium tavaly ősszel hirdette meg a másik, a nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó országos útfelújítási programot. A 33 milliárd forintos keretösszegből megkezdett, engedélyhez nem kötött beavatkozások összesen 267 kritikus állapotú szakaszon, több mint 565 kilométeren javítják tartósan az útállapotokat.

A három programban összesen tehát közel 1600 kilométeren végeznek el az útállapotok tartós javulását eredményező beavatkozásokat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hazai és uniós forrásokból mintegy 165 milliárd forintot fordíthat a legrosszabb állapotú, legforgalmasabb szakaszok rendbetételére – tette hozzá az államtitkár.

Címkék: 441-es út, kecskemét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására