Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 26. 17:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Féltékenységből elvágta nagyapja torkát egy férfi, vádat emeltek ellene

Féltékenységből elvágta nagyapja torkát egy férfi, vádat emeltek ellene

Emberölés bűntette miatt vádat emeltek egy 27 éves férfi ellen, aki tavaly februárban elvágta nagyapja torkát egy parkoló autóban Budapesten - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a vádlott és áldozata között azért alakult ki konfliktus, mert a férfi úgy gondolta, hogy a nagyapja közeledni próbált az ő élettársához. Kapcsolatuk 2019 januárjára rendeződni látszott, ismét rendszeresen találkoztak egymással.

Tavaly február 16-án kora este az idős férfi autójában ültek a főváros XIV. kerületében, a Nagy Lajos király útján, egy áruház parkolójában. A vádlott minden különösebb előzmény nélkül egy éles eszközzel elmetszette nagyapja torkát, aki a helyszínen meghalt. Unokája elmenekült, hajtóvadászat után Esztergomban fogták el a rendőrök.

Ibolya Tibor megjegyezte: a férfi a bűncselekmény idején tudatzavarban szenvedett, ami kihathat a büntetésének mértékére is.

A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Fővárosi Törvényszék november végére tűzött ki előkészítő ülést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni