Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Október 01. 17:42, csütörtök | Helyi sport

Felkavarodott az állóvíz a medencékben

Felkavarodott az állóvíz a medencékben

Elkezdődött a póló szezon

Két fordulón vannak túl a másodosztályú férficsapatok. Cegléd az első fordulóból egy döntetlent (Ceglédi Vasutas Sport Egyesület - BVSC-Zugló 10:10), a második fordulóból egy idegenbeli vereséget könyvelhet el (Angyalföldi Sportiskola Diáksportegyesület - Ceglédi Vasutas Sport Egyesület 15:10).

A férfi OBI/B csapat edzőjével, Munkácsy Róberttel beszélgettünk.

  • Nagy átszervezés/vérfrissítés

A tavalyihoz képest 6-7 új játékos érkezett. Ennyi embert beépíteni, egységgé, csapattá kovácsolni sokkal nehezebb, mintha csak 2-3 új játékosról beszélnénk. Nyilván egy edzőnek akkor van szerencsés dolga, ha van egy stabil 14-15 fős brigád, akikkel hosszú évekig együtt dolgozhat, hiszen ők már ismerik a stratégiát, a taktikai terveket, amiknek elsajátításához viszonylag hosszabb időre van szükség. A tavalyi évhez képest viszont előrelépésnek számít, hogy idén én válogathattam össze a keretet. Nyilván a választás azért behatárolt, korlátozott volt, de igyekeztem az adott keretek között a lehető legjobb csapatot összehozni.

  • Belefektettél időt, energiát, fejlődött, majd elviszik. Ez így megy.

Egész egyszerűen nehéz megtartani az embereket. Ha van 1-2 jó játékos, azokra gyorsan felfigyelnek és le is csapnak. A szűkös anyagi keretek miatt pedig sajnos nehéz itthon tartani a jobb játékosokat. Valahol egy elismerés is, hogy tőlünk igazolnak át játékosokat, de ezeket az embereket mindig nehéz pótolni.

  • Kevesebb idő alatt kell produkálni

Mi napi 1 edzéssel gazdálkodunk, ami szintén nehezíti a dolgunkat. Az első osztályban átlag 6-7 hónap kell ahhoz, hogy azokat az edzői gondolatokat el tudjuk sajátítani, amik egyrészt a csapategységhez, másrészt pedig sikeres mérkőzésekhez vezetnek. Heti 5 edzéssel 1 év kellene ugyanehhez a szinthez. Nekünk itt 1 évünk nincs. Éppen ezért változatossá kell tenni az edzéseket, hogy rövidebb idő alatt is ki tudjunk építeni egy sikeres taktikát.

  • Koncentráltabb felkészülés

Azt gondolom, hogy a felkészülés jól sikerült. Most 2 helyett 1 edzésre bontottam a programot. A felkészülés alatt 3,5-4 órákat edzett a csapat. Több volt a szárazföldi, a taktikai, valamint a vízi rész is. Kicsit koncentráltabb volt így a felkészülés, de úgy érzem, hogy talán a hatásfoka is jobb volt.

  • Irány a final four!

Azt gondolom, hogy minden év úgy alakul, ahogy azt megcsinálod. Sok múlik azon, hogy mennyire sikerül a csapatnak összekovácsolódnia. Konklúziókat viszont csak az év végén tudunk levonni. Az előző szezonhoz képest feltétlenül előrelépést szeretnék minden tekintetben. Most jó lenne a final four-ban játszani. Ez mindenképpen egy irányvonalat mutatna a csapatnak. Az, hogy egy másodosztályú bajnokság final four-jában tudjunk játszani az, az én olvasatomban a minimumnál is kevesebb. A minimum az talán az első osztályban egy tisztes helytállás. Addig megyek, ameddig ezt el nem érjük. Nyilván ehhez nem csak én kellek, a szponzoroktól kezdve a játékosokig nagyon sok összetevő, de rajtam nem fog múlni.

Hajrá Cegléd!

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem