Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. December 02. 10:47, péntek | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Félidőnyi csoda a kézilabda Magyar Kupában

Félidőnyi csoda a kézilabda Magyar Kupában

A férfi kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB I-ben negyedik helyen álló Csurgó gárdáját sorsolta Fortuna a Ceglédi KKSE csapatának.

Az első félidő maga a csoda volt, majd érvényesült a papírforma, a vendégek jutottak tovább a kupa következő fordulójába.

Ceglédi KKSE – Csurgó 29-36 /17-15!/

Cegléd: Lengyel, Lakos (kapusok), Pocsai 6, Tóth N. 7, Bíró 6, Dengi 1, Lepsényi 5, Hódi 2, Benke 2, Mészáros, Bányai

2-0-ra, majd 6-3-ra is a látogatóknál volt az előny, de a hazaiak egyáltalán nem játszották az ijedt nyuszi szerepét, 9-9-nél egyenlítettek, később pedig a vezetést is átvették. Sőt! Az első harminc perc végén az NB I/B-ben listavezető Cegléd vezetett!

A csurgói ritmussal lépést tartottak a hazaiak, és a többször is váratlan lövésekkel befejezett támadások sokszor eredményesek voltak.
Fordulás után a vendégek a cserepadról több addig pihenő játékossal is frissítettek, akik semmivel sem voltak gyengébben az addig pályán lévőknél. A vendéglátók kispadja ugyanakkor az ellenfelénél sokkal rövidebb volt – Molnár, Turák, Benedek még mindig sérült, valamint Erdélyi sem vállalta a védést a Balassagyarmat elleni utolsó pillanatban elszenvedet „balesete” miatt. Gyorsan el is fogyott az kétgólos előny, később pedig már nem fért kétség ahhoz, hogy a papírforma érvényesül az összecsapáson. Vereség lett a találkozó vége, a szurkolók mégsem távoztak rossz szájízzel a csarnokból.

Valószínűleg úgy látták a történteket, mint az edző, Kökény István: „Azt kértem a fiúktól, úgy játszanak, hogy lelkileg jól jöjjünk ki a mérkőzésből, mert a hétvégi nagyon fontos ózdi vendégjáték előtt nem lenne jó egy nagy különbségű vereségbe belefutni. Nos, nem kellett szégyenkeznünk, mert a játékidő 80 százalékában egyenrangú partnerei voltunk vetélytársunknak. Támadójátékunk többször is látványos és eredményes is volt, talán a védekezésben voltunk kissé bátortalanok – értékelt a szakvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem