Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Augusztus 19. 08:55, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Felfüggesztették a sokkoló használatát az izraeli rendőrségnél

Felfüggesztették a sokkoló használatát az izraeli rendőrségnél

Az izraeli rendőrség felfüggesztette az elektromos sokkolók használatát, miután óriási közfelháborodást keltettek azok a felvételek, amelyeken izraeli rendőrök ilyen eszközt használtak egy telepes elfogásakor.

A Boáz Albert nevű telepest azért állították elő Jichár telepesfaluban, mert megszegte azt az ellene hozott határozatot, hogy hat hónapig nem léphet be Ciszjordánia területére. A férfit letartóztató négy rendőr többször is használta a sokkolót a telepes elfogásakor.
A történteket a telepes rokonai videokamerán rögzítették, és a felvételeket átadták az izraeli médiának. A helyi tévéhíradókban bemutatott képsorokon látszik, hogy a rendőrök többször is alkalmazták az elektromos sokkolót az ellenállást nem mutató férfival szemben.
Johanán Danino izraeli rendőrfőkapitány vasárnap belső, rendőrségi vizsgálatot rendelt el a Ciszjordániában működő rendőri egység és az elektromos pisztoly általános rendőri használatának felülvizsgálatára, és ennek lezárultáig megtiltotta az elektromos sokkolók alkalmazását.
Az izraeli rendőrségnél 2009-ben vezették be ezt a fegyvert, amelyből jelenleg mintegy ötszáz található az egységeknél, de mindeddig nem határozták meg használatának szabályait - írta a Háárec című izraeli napilap.

Címkék: Izrael-rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).