Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2012. Május 10. 07:17, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Felfüggesztett börtön két pécsi rendőrnek

Felfüggesztett börtön két pécsi rendőrnek

Jogerősen is elmarasztalta a bíróság szerdán azt a három mohácsi rendőrt, akik 2008-ban a Duna-parti városban szemet hunytak egyikük édesapja és ismerőse közúti szabálytalanságai felett.

Az ügyben másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla Krémer László vezette tanácsa az elsőrendű vádlottat hivatali visszaélés miatt hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta, két társát ugyanezért próbára bocsátotta. A táblabíróság ezzel enyhítette a Pécsi Törvényszék korábbi tíz hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztésről és 300 ezer, illetve 360 ezer forint pénzbüntetésről szóló határozatát.

Az elsőrendű vádlott édesapja és barátja 2008. szeptember 26-án egy mohácsi étterem vendége volt, amikor felfigyelt rá, hogy egyikük tiltott helyen parkoló autóját rendőrök fotózzák. Az édesapa felhívta a fiát telefonon arra kérve, intézkedjen, hogy kollégái a szabálytalanságért ne büntessenek. A kérésnek a fia eleget tett.

A rendőr nyolc nappal később újból édesapja és egy másik autós szabálysértésének eltussolását kérte járőrszolgálatot ellátó kollégáitól. A rendőrök ennek megfelelően nem rögzítették az esetet, a bizonyítékul szolgáló fényképfelvételeket pedig törölték.

Az ügyészség korábban négy rendőr ellen emelt vádat, egyiküket első fokon felmentették.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 09:22, csütörtök | Kék hírek

Apát és lányát is megkéselte

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt folytat büntetőeljárást egy csornai férfivel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

2021. Május 05. 14:34, szerda | Kék hírek

Unokázós csalókat fogtak el a rendőrök

A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított az elkövetőkkel szemben.

2021. Május 05. 09:57, szerda | Kék hírek

80 millió token csalás – rendőrkézen a 27 éves férfi

Kriptovaluta csalással 80 millió tokent hozott létre egy férfi, a kibernyomozók eljárást indítottak vele szemben.

2021. Május 04. 12:06, kedd | Kék hírek

Apa és fia gyilkolhatott - VIDEÓ

A Pest megyei rendőrök őrizetbe vették azt az apát és fiát, akik a gyanú szerint megöltek egy férfit Dunavarsányban. Szóváltás fajult veréssé és késszúrásokká.