Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2012. Május 10. 07:17, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Felfüggesztett börtön két pécsi rendőrnek

Felfüggesztett börtön két pécsi rendőrnek

Jogerősen is elmarasztalta a bíróság szerdán azt a három mohácsi rendőrt, akik 2008-ban a Duna-parti városban szemet hunytak egyikük édesapja és ismerőse közúti szabálytalanságai felett.

Az ügyben másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla Krémer László vezette tanácsa az elsőrendű vádlottat hivatali visszaélés miatt hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta, két társát ugyanezért próbára bocsátotta. A táblabíróság ezzel enyhítette a Pécsi Törvényszék korábbi tíz hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztésről és 300 ezer, illetve 360 ezer forint pénzbüntetésről szóló határozatát.

Az elsőrendű vádlott édesapja és barátja 2008. szeptember 26-án egy mohácsi étterem vendége volt, amikor felfigyelt rá, hogy egyikük tiltott helyen parkoló autóját rendőrök fotózzák. Az édesapa felhívta a fiát telefonon arra kérve, intézkedjen, hogy kollégái a szabálytalanságért ne büntessenek. A kérésnek a fia eleget tett.

A rendőr nyolc nappal később újból édesapja és egy másik autós szabálysértésének eltussolását kérte járőrszolgálatot ellátó kollégáitól. A rendőrök ennek megfelelően nem rögzítették az esetet, a bizonyítékul szolgáló fényképfelvételeket pedig törölték.

Az ügyészség korábban négy rendőr ellen emelt vádat, egyiküket első fokon felmentették.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 24. 10:03, kedd | Kék hírek

Ismét a Tiszán keresztül próbálkoztak a határsértők

Két csoport is csónakkal lépte át illegálisan a magyar-szerb határt Szegednél a Tiszán keddre virradóra - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

2020. November 22. 05:00, vasárnap | Kék hírek

Román embercsempészt és tizenkét migránst fogtak el Tatánál

Elfogtak a rendőrök szombaton az M1-es autópályán Tatánál egy román sofőrt, aki tizenkét migránst akart Ausztriába vinni - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2020. November 21. 06:00, szombat | Kék hírek

Konyhakéssel a szatyrában indult rabolni egy ózdi férfi

Konyhakéssel a szatyrában indult rabolni egy 32 éves ózdi férfi, elfogták, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ellen eljárás, az ügyészség pedig letartóztatására tett indítványt

2020. November 20. 16:06, péntek | Kék hírek

Vesztegető kamionosok ellen emeltek vádat

Vádat emeltek 12 külföldi kamionsofőr ellen, akik a röszkei autópálya-határátkelőhelyen dolgozó növényvédelmi felügyelőket vesztegettek meg 2015 nyarán