Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Március 03. 15:23, kedd | Helyi
Forrás: Cegléd Városi Televízió

Felére csökkent a bűncselekmények száma Cegléden

Felére csökkent a bűncselekmények száma Cegléden

Évértékelő állománygyűlést tartottak Cegléden

Évértékelő állománygyűlésre érkezett Ceglédre a megyei rendőrkapitány. Dr. Mihály István úgy fogalmazott: két év viszonylatában csaknem ötven százalékkal csökkent a ceglédi térségben elkövetett bűncselekmények száma. Véleménye szerint a ceglédi rendőrség az elmúlt évtized legsikeresebb évét tudhatja maga mögött.

Ahogy a pest megyei rendőrség, úgy a ceglédi kapitányság is a közbiztonság javítása szempontjából különösen eredményes évet zárt. Ezért az állománygyűlésen inkább a dicséretet szerette volna előtérbe helyezni, nem a feladatmeghatározást – hangsúlyozta a megyei főkapitány.

”Két év viszonylatában csaknem ötven százalékkal csökkent ezen a területen az elkövetett bűncselekmények száma. Ez még egy év viszonylatában is igen jelentős, de hogyha a két évet vizsgáljuk, akkor közel van az ötven százalékhoz. Jelentős a közterületen elkövetett bűncselekmények számának a csökkenése, jelentős a 14 kiemelt bűncselekmény csökkenése. A kiemelt bűncselekményekként azokat a lakosság szempontjából kiemelten irritáló bűncselekményeket az emberöléstől a betöréses lopásig említjük, amelyek a hétköznapjaikat leginkább megzavarják.” – fogalmazott Dr. Mihály István r. dandártábornok.

Mihály István úgy fogalmazott: megkockáztatja, hogy a ceglédi rendőrkapitányság fennállása óta ebben a legjobb eredményt 2014-ben érte el. Ezért viszont nem csak a rendőröknek, de az együttműködő önkormányzatoknak, társszerveknek, vállalkozóknak is köszönettel tartozik. Hiszen az együttműködés kiemelten fontos.

”Pest megyében ennek hagyományai vannak, de a ceglédi kistérség ebben is kiemelkedik. Több olyan önkormányzat is összeszedte erőtartalékait, akik mind úgy érezték, hogy anyagilag és erkölcsileg is támogatni kell a rendőrségnek a munkáját. Ezt meg is köszöntük nekik és ezúton is szeretném megtenni és biztatom őket hogy, továbbra is tartsák meg jó szokásukat és fogjanak össze a közrend, közbiztonság megerősítése céljából a rendőrséggel.” – mondta el a PMRFK főkapitánya.

Mihály István úgy fogalmazott: a rendőrségbe vetett bizalom az, ami a legjobban táplálja és motiválja őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció