Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Június 06. 09:33, péntek | Helyi sport

Felemás korona

Felemás korona

Izgalmas hazai forduló zárta a CVSE rögbi szakosztályának szezonját.

Izgalmas hazai forduló zárta a CVSE rögbi szakosztályának szezonját. A korai, nehéz tanoncévek után végre tényleg jól sikerült a szezon, hiszen a meccsek felét hozta a ceglédi csapat, a csoportjában legalább egyszer mindenkit sikerült megvernie. Izgalmasra sikerült ez az idei bajnokság, egészen a hajráig versenyben volt a Cegléd a vezető helyekért.

A június elsejei hazai fordulón a Szeged EHÖK csapata ellen kellett bizonyítania a srácoknak, akiket már nem egyszer sikerült megverni idén, de a legemlékezetesebb talán az a meccs volt, amikor 55-5 arányban sikerült győzedelmeskedni fölöttük. Most viszont a szegediek is érezték a meccs tétjét, így a szokásos csapat helyett/mellett a klub a két osztállyal feljebb játszó extraligás csapatból erősítette meg sorait. Ennek megfelelően egy elég kemény meccs kerekedett a két csapat között.

A vezetést szokásosan az első percekben az ellenfél szerezte meg, de ekkor még magabiztosan egyenlített a Cegléd. A félidő végére azonban újabb céllal húzott el a vendégcsapat. Az egyenlítésre az utolsó percekben nagy esély kínálkozott, egy áttörésből szerzett majdnem értékes pontokat a Cegléd, de a támadás pár méterrel a célvonal előtt technikai szabálytalanság miatt kudarcba fúlt. A második félidőben eszeveszett küzdelem alakult ki az ellenfél célvonala előtt, hosszú, idegőrlő percekig ment a vagy 15 hullámos, nyílt tolis birkózás, de csak nem sikerült azt a két métert előrehaladni. Végül kiment a passz a háromnegyednek, onnan pedig a szélsőnek, aki a vonal előtt pár centivel lépett ki az oldalvonalon túlra. Ez az elhúzódó akció a meccs pszichikai tetőpontja volt, utána már a ceglédi tolongás nem bírta az iramot a vendég játékosaival, a Szeged megérdemelten hozta a meccset. Bár nagyon tanulságos meccs volt és sokat sikerült tanulni belőle, sajnos felemás módon koronázta a szezont, nem sikerült dobogós helyen végezni a bajnokságon.

Ezt követte a Szeged-Szentes meccs, ahol a csoportelső Szentes ceglédi srácokkal kiegészülve már megverte a kimerült szegedieket. Ezzel a meccsel le is zárult a bajnokság. A napot zsíros kenyeres vendéglátás és egy barátságos, kevert csapatos mérkőzés zárta a Cegléd és a Szentes részvételével. Az eseményt egyfajta toborzónak is szánta a klub, ami viszont csak mérsékelt érdeklődésre tartott számot. Kár, nagy hasznát tudnák venni az újoncoknak! Nyártól, kora ősztől viszont általános iskolás utánpótlás-csapatot indítunk, amire szeretettel várjuk a fiúkat és a lányokat!

fotó: Balga Gábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem