Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Július 08. 12:22, péntek | Helyi
Forrás: InfoCegléd

Felállványozva

Felállványozva

Folynak a felújítások Cegléd belvárosában.

A városban sétálgatva mostanában érdemes a lábunk elé (pontosabban felfelé is) nézni, több helyen felállványozott épületekkel, lezárt járdarészekkel találkozhatunk, a magasban pedig artisták módjára szaladgáló embereket láthatunk. Nem kell azonban megijedni, szándékuk igen jótékony.
Cegléden jelenleg három épületet újítanak fel, köztük két templomot és magát a Városházát is.

Evangélikus templom

Az evangélikus templom renoválási munkálatai már tavaly elkezdődtek. A templomtorony után idén a homlokzatjavítással folytatódnak a munkálatok. A templom homlokfalának omladozása már több ízben járhatatlanná és veszélyessé tette az előtte lévő járdaszakaszt, ezért a javítás már nem várathatott magára. A felújítás során az épületre új párkányok és tartós rézborítás is került. Ilyen mértékű felújítást még nem végeztek a már több mint 100 éves templomon. A felújítás nagyjából 10 millió forint körüli összegbe kerül, melyet egy korábbi ingatlankárpótlás fedez.

Katolikus templom

A klasszicista stílusban épült katolikus templom északi homlokzatának felújítása kezdődött el, mely során a torony körfolyosóját erősítetik meg. A több mint 10 millió forintos felújítási költségek fedezéséhez maga a püspök, az önkormányzat és egyéb adományok is hozzájárultak. Az egyik ceglédi pékség egy napi kenyérbevételét ajánlotta fel a templom javára, amivel 100 ezer forintot meghaladó összeg gyűlt össze. A felújításokat jövőre is szeretnék folytatni, ugyanis bőven akad még tennivaló. Az idei munkálatok várhatóan augusztus végén fejeződnek be, az ünnepélyes átadásra pedig szeptember 25-én kerül majd sor.

Városháza

Az esős időjárás igencsak „izgalmassá” tette az önkormányzat épületében dolgozók életét. A rossz tető miatt beázott épületben kisebb „edényrendszerek” kiépítésével próbálták menteni a menthetőt. Az áldatlan állapotok orvoslására az ügyet az önkormányzat megbízásából a gondnoksági feladatokat ellátó VÁRVAG Kft. vette kezébe. A munkák során a Polgármesteri Hivatal bádogozott tetőfelületét újítják és javítják ki. A munkálatokhoz egy olyan kivitelező céget találtak, akik mind költségben, mind pedig minőségben a legkedvezőbb ajánlatot nyújtotta. A kivitelező Bee Flock Kft. munkatársai egy olyan új eljárással javítják ki a tetőn keletkezett hibákat, ami tartós, biztonságos és időtálló megoldást nyújt az elkövetkezendő 10-15 évre. Az új műanyag alapú fedőréteg abszolút sav és erózióálló. Ezzel az eljárással megtakarították a teljes bádogcsere és a faszerkezet komplett cseréjének költségeit, amit a további felújításokra fordíthatnak. A városnak csak egy részét kell állni a beruházás 22,5 millió forintos költségéből, hiszen a kivitelező cég egy korábbi tartozását törleszti munkájával. A munkálatok várhatóan már a héten befejeződnek, ami után már az edényeknek sem kell többletfunkciót ellátnia.

Addig is figyeljünk a táblákra!


 

Címkék: felújítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció