Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Július 03. 07:13, péntek | Belföld
Forrás: MTI - fotó:police.hu

Feladta magát Kínában az Akácfa utcai gyilkosság gyanúsítottja

Feladta magát Kínában az Akácfa utcai gyilkosság gyanúsítottja

Kínában feladta magát az a kínai állampolgárságú férfi, akit a magyar rendőrség a május eleji, Akácfa utcai gyilkossággal gyanúsít - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az értesülést.

Lapinformációk szerint az egy 19 éves nő megölésével gyanúsított 32 éves Jao Kao-peng Pekingben adta fel magát a rendőrségen.

A BRFK megerősítette az értesülést, azt közölve: nemzetközi rendőri együttműködés keretében jutott a tudomásukra, hogy a férfi Kínában feladta magát. A kínai hatóságok felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal.

A BRFK május 2-án közölte, hogy emberölés miatt eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen, miután aznap holtan találtak egy 19 éves nőt VII. kerületi, Akácfa utcai lakásában. A rendőrség a kínai Jao Kao-penget gyanúsította meg a gyilkossággal, aki információik szerint elhagyta Magyarországot, emiatt május 19-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország