Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Augusztus 22. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: orientpress

Fél a piac a FED pénzcsap elzárástól

Fél a piac a FED pénzcsap elzárástól

A piaci szereplők egyre jobban félnek attól a pillanattól, amikor az amerikai Fed először jelenti be, hogy elkezdi elzárni azt a pénzcsapot, ami gyakorlatilag a válság kitörése óta a világgazdaság ütőerébe pumpálta a dollár milliárdokat fenntartva a hitet, letörve a hozamokat, csökkentve a hitelkamatokat világszerte. Szerdán lesz nyilvános az a Fed jegyzőkönyv, amelyben benne lehet az első konkrét dátum is. Akár a jövő hónapban, de ősszel valószínűleg kezdődik az akció.

A várakozásra, hogy kiesik a hatalmas kereslet az amerikai állampapírok piacán már a múlt héten két éves csúcsra emelkedtek a 10 éves amerikai állampapír hozamok. Közben masszív eladói hullám indult a feltörekvő piacokon, ami ha nem is okozott nagy esést, nagyon kiterjedt volt, ez csapkodta meg a forintot is, de például az indiai rúpia történelmi mélypontra esett a dollárral szemben, valószínűleg újabb beavatkozásra kényszerítve a jegybankot. Az eladói hullámot többek között az euró fogta fel, fél éves csúcsra erősödött a dollárral szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.