Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. December 17. 19:35, szombat | Helyi
Forrás: mti

Facebook profilból digitális napló

Facebook profilból digitális napló

Elindult a Facebook-profilok digitális naplóvá alakítása: a hagyományos adatlapokat felváltó Timeline - magyarul idővonal - időrendben fogja megjeleníteni a felhasználók élményeit, képeit és a bejegyzéseket.

A közösségi portál a szeptember végén tartott F8 fejlesztői konferencián mutatta be az interaktív digitális naplót, amely számtalan új, köztük a felhasználók zene-, film-, könyv- és hírmegosztását is lehetővé tevő szolgáltatással együtt vált elérhető csütörtöktől a portál több mint 800 millió felhasználója számára.

"A Timeline lehetővé teszi, hogy könnyen áttekintsd az általad megosztott tartalmakat, és összegyűjtsd a számodra legfontosabb pillanatokat" - írták a fejlesztők egy bejegyzésben. "Lehetővé teszi, hogy új élményeket osszál meg, például a zenét, amelyet éppen hallgatsz, vagy a lefutott kilométerek számát" - emelték ki.

A Timeline a feltöltés idejéhez igazodva rendezi sorrendbe a tartalmakat, lehetővé téve a felhasználóknak és ismerőseiknek, hogy visszakeressenek bizonyos eseményeket, emlékezetes pillanatokat és döntő jelentőségű kommentváltásokat.

Aktiválás után a felhasználóknak egy hetük lesz, hogy alaposan áttekintsék és megszerkesszék a digitális naplójukat, mielőtt az a többiek számára is láthatóvá válik. "A Timeline lesz az új profil, de a képek és az események ugyanúgy megmaradnak" - írta a portál. A felhasználók szabályozhatják az új adatlapon megjelenő tartalmat, és azt, hogy mely ismerőseik láthatják az általuk készített bejegyzéseket. A Facebook elkészítette a Timeline okostelefonra és táblagépre szabott változatát, amely az androidos készülékeken elérhető.

"A mobilverzió a felhasználó egyedi borítóképével kezdődik, majd lefelé pörgetve megjelennek a bejegyzések, képek, események, egészen az illető születésének pillanatáig" - magyarázta Mick Johnson, a közösségi portál munkatársa egy bejegyzésben.

A Facebook személyi adatok védelmével foglalkozó cégekkel együttműködve fejlesztette ki a Timeline-t, amelyen a felhasználók egyszerűen ellenőrizhetik, hogy kivel, milyen információkat osztanak meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció