Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Június 21. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

Ezek a legjobb ételek a meleg ellen

Ezek a legjobb ételek a meleg ellen

Megfelelő étkezéssel nyáron a meleget is elviselhetőbbé teheti. A nem meglelő ételek fogyasztása ugyanis a melegben fáradékonnyá és lassúvá teheti. A különböző ételekre másképpen reagál a szervezet télen és nyáron. Ez elsősorban nem a kalóriákon múlik, hanem azon, hogy adott ételnek hűtő vagy melegítő hatása van-e a szervezetre - írja a Fox News.

A húsban gazdag, de nátriumban szegény étrendnek például melegítő hatása van, ami jó a hideg téli hónapokban, viszont kevésbé hasznos nyáron. Ezzel szemben azok az ételek, amelyeknek eleve sok napsütésre van szükségük a növekedéshez, nagy mennyiségű káliumot tartalmaznak, aminek elfogyasztása után természetes hűtő hatása van.

Válassza tehát a szezonális ételeket! A saláta, a paradicsom, az uborka, a dinnye, az eper egyrészt jó alapanyagok a fogyókúrához, másrészt hűsítő hatásuk révén könnyebb elviselni a meleget is.

A meleg főételeket pedig cserélje tengeri gyümölcsökre. Gabonából az árpa és a köles a legjobb választás a nyárra.

Bár a jéghideg italok csábítóan hangzanak, csak tovább fokozzák az izzadást. Ehelyett fogyasszon szoba hőmérsékletű italokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is