Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2020. November 20. 06:56, péntek | PR
Forrás: (x)

Ezek a leghatásosabb hajpakolások hajritkulás esetén

Ezek a leghatásosabb hajpakolások hajritkulás esetén

A hajhullás, kopaszodás, vagyis latin nevén az alopecia rengeteg ember érint világszerte, de Magyarországon is. Ennek oka sokféle lehet, így a megoldást is ezer helyen kereshetjük.

Az egyik hasznos technika a hajpakolások használata.

A rettegett alopecia, azaz a hajhullás, hajritkulás esetén sok kiváló okra gyanakodhatunk. Amennyiben genetikai eredetű a kopaszodás, szinte csak a hajbeültetés jelent megnyugtató megoldást, ám ha az egészségtelen életmód eredményezte ezt a problémát, kipróbálhatunk természetes „gyógymódokat” a helyzet javítására. Ezek a hajpakolások.

Olívaolaj és tojás

Egy népszerű hajpakolás előnye, hogy otthon is elkészíthető, azaz könnyen elérhető. Az egészséges hajért többféleképpen tehetünk, a belső egészségünk megteremtése mellett a külső pakolások is segíthetnek. Ha például szeretnénk jobb vérkeringést kialakítani a fejbőrünkben, nincs másra szükség, csak olívaolajra és tojásra. Ezek keverékét kell egyenletesen felvinni a hajra, bemasszírozni a fejbőrbe. Ezt követően érdemes lezárni a pakolást, például beletekerni a hajunkat egy fóliába, majd egy törölközőbe, így intenzívebb hatás érhető el. Negyed óra elég neki, hogy kifejtse jótékony hatásait, utána egyszerűen lemoshatjuk a hajunkról.

Banán és mandulaolaj

Ha sérült hajkoronáról beszélünk, arra az érett banán és a mandulaolaj kettőse a megoldás. A feladat ugyanaz, mint az olívaolaj és a tojás esetében: a két komponenst összekeverni, felvinni a hajra, becsomagolni, majd negyed óra múlva lemosni. Nem biztos azonban, hogy az ilyen pakolás megoldja a sérült haj problémáját. Amennyiben nem segítenek a természetes szerek, érdemes szakemberrel egyeztetni arról, mi lehet a gond.

Vöröshagyma

Szintén probléma, amikor nem nő megfelelő ütemben a hajunk. Ha ez a hajhullással is társul, annak kopaszodás lehet a gyors eredménye. Ezt elkerülendő ki lehet próbálni a vöröshagymát, egyrészt pakolásként, másrészt a hagyományos módszerrel, az étkezésbe való beépítésével. A hagyma jótékony hatását a hajra kutatások mutatták ki, jó a korpásodás enyhítésére, a gombás fejbőr gyógyítására is. Ha a hajnövekedést sikerül beindítani, nagy baj nem lehet, a frizuránk néhány hét, hónap alatt régi fényében csilloghat.

A fotó forrása:
Alliance Images / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 11:07, vasárnap | PR

Sokára lesz még a tavaszi lomtalanítás?

A lomtalanításra mindig akkor gondolunk, mikor a lehető legtávolabb van az éves városi lomtalanítás időpontja. Mit tehetünk, ha nem akarjuk még fél évig kerülgetni a lakásban a feleslegessé vált holmikat?

2020. November 08. 10:55, vasárnap | PR

Mennyi az annyi? Segít kiszámolni a bruttó nettó bérkalkulátor!

A munkakeresés egyik legkényesebb kérdése a bérigény megjelölése. Sokan csak saccolják, hogy mi kerül a bankszámlára hó elején a bruttó bér alapján, pedig a bruttó nettó béralkulátor pontosan megmutatja, mennyi az annyi.

2020. November 08. 10:47, vasárnap | PR

Megoldás a készlethalmozásra: raktár bérlés Budapesten

Vállalkozásunk profiljától függően előfordulhat, hogy komolyabb raktárkészlettel rendelkezünk, melyek elhelyezése az irodánkban problémás, helyhiány léphet fel és egyébként sem épületes látvány az ott dolgozók számára.